PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

ogladalam ten film z mysla ze jest beznadziejny(po przeczytaniu opinii nt temat)i musze przyznac ze nie warto sie nimi kierowac bo wg mnie jak na polski horror film calkiem dobry

ocenił(a) film na 10
szkrabekpl

Dokaldnie zgadzam sie z toba

Dominika

ocenił(a) film na 7
szkrabekpl

Masz rację. Film był zaskakująco dobry. Można się przyczepić do gry aktorskiej (w końcu większość aktorów gra lub grała w kiepskich telenowelach typu "Klan" czy inne "Na Wspólnej" i to daje się odczuć, troche sztywno grają i nie wczuwają się w rolę) i logiki scenariusza, na plus zaliczam świetną muzykę, mroczny klimat (opuszczone, zniszczone miasto), całkiem spójny scenariusz (co prawda nie wysokich lotów, ale na tle horrorów typu Piła 3,4, Hostel czy Sadysta scenariusz jest naprawdę dobry), małą liczbę trupów i to, że twórcy poszli na klimat, a nie ilość zwłok, "Pora mroku" nie jest aż tak bardzo przewidywalna jak wspomniane chociażby filmy, w kilku momentach udało się twórcom zaskoczyć mnie. Film trzyma w napięciu, nie jet to horror, jak wielu stara się udowodnić, lecz thriller- i tu sprawdza się wyśmienicie, oglądałem też niedawno szumnie zapowiadany film "Nieuchwytny" i o dziwo "Pora mroku" była dla mnie znacznie ciekawsza. Film od początku był przez większość użytkowników oceniany jako dno (o czym świadczy ocena kilka tygodni przed premierą, która wynosiła w granicach 4, mimo, że tego filmu nikt jeszcze nie widział), mimo to naprawdę pokazał, że w Polsce można zrobić dobry film, który nie jest komedią romantyczną. I oby takich filmów było znacznie więcej.

ocenił(a) film na 10
themoon

No tak ale naszczescie klanow i na wspolnej malo w tym filmie bylo na wspolnej zakbneblowali i juz byl spokoj ale zagralo tu wielu innych fajnych aktorow