PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308284
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

18 nominacji?

ocenił(a) film na 5

To tylko pokazuje, że Oscary już dawno przestały być wyznacznikiem najlepszych filmów z danego
roku.

ocenił(a) film na 6
deadrys

18 nominacji nie jest możliwych. Film ma ich 8.

ocenił(a) film na 5
MaX_20

Wiem, wiem. Zbyt późno zauważyłam swój błąd.

deadrys

myślę że 8 to w sam raz, patrząc na inne nominowane filmidła :)

ocenił(a) film na 6
deadrys

ta schodza na psy, pozostaje jedynie wierzyc w Setha MacFarlane'a, cholera, komedia romantyczna, co prawda niezla, ale gdzie jej tam do np. 'Lepiej byc nie moze', a De Niro pewnie dostal nominacje bo pierwszy raz uronil lze na ekranie :)

ocenił(a) film na 8
shivar

na pewno nie, płakał też w Depresji Gangstera , w Chłopcach z Ferajny jak zginął Tommy i o ile dobrze pamiętam płakał też w filmie Stanley i Iris

ocenił(a) film na 5
shivar

Szczerze mówiąc, De Niro jest dla mnie jedynym plusem tego filmu.

ocenił(a) film na 6
deadrys

De Niro tak, ale tez Jennifer Lawrence, to taki pozytywny (nota bene) przyklad mlodej aktorki, nie przejmujacej sie specjalnie, ze gdzies tam ma czegos za duzo, jej gra nie jest jakas porywajaca, glownie korzysta z pozy typu 'mam wszystkich gdzies', ale ma potencjal. Jednak nominacja za wczesnie.

ocenił(a) film na 6
shivar

Sorry, ale zaciekawiło mnie, gdzież to Jennifer Lawrence ma za dużo???Może talentu? ;)

ocenił(a) film na 6
alicjadsd

tu i ówdzie :)

deadrys

Jak możesz stwierdzić czy film zazługuje czy nie n oscara skoro go nie oglądałaś?

Lily303

To że go nie ocenił, nie znaczy że nie oglądał.

Exelsio

Nie chodzi mi o to, że nie ocenił tylko, że premiera jest od 8 lutego, a on napisał to 17 stycznia więc jak mógł oglądać???!!!

użytkownik usunięty
Lily303

Istnieje takie coś jak internet^^

ocenił(a) film na 5
Lily303

Aż słów mi brakuje. I nie ON, tylko ONA.

Lily303

Z tym że premiera w polsce była 8 lutego 2013, ale na świecie 8 września 2012. Zauważ, że filmy które w polsce nie miały premiery łatwo znaleźć w internecie. Mogłabys czasem wysilić te szare komórki, jeśli jakieś Ci jeszcze zostały.

PS.Deadrys - sorry, nie zwróciłem uwagi.

Exelsio

Ojejej, a tobie zostały?

Lily303

Nie skomentuje.

ocenił(a) film na 9
Lily303

zabawne....

deadrys

A Ciebie kto zrobił ekspertem? Czyżby samozwańczy?

ocenił(a) film na 5
wolfvalo

Nie nazwałam siebie ekspertem. Jestem zdania, że w tym roku swoje premiery miały o wiele lepsze filmy.

ocenił(a) film na 8
deadrys

Co rok to samo - od powstania Filmweba gdy przychodzi czas Oscarów tłumy użytkowników lamentują, że Oscary przestały być wyznacznikiem jakości. Gdyby Filmweb istniał od lat 20., pisaliby tak od pierwszego rozdania. Po drodze do dziś mieliśmy całą masę rozdań, podczas których wygrywał "Nie ten co powinien". Zawsze ten sam lament. Idąc tym tropem - Oscary zeszły na psy już podczas pierwszego rozdania. Więcej luzu, naprawdę.

ocenił(a) film na 5
czipsy_dwa

Chyba mam prawo do wyrażania swojego zdania, szczególnie gdy na Oscary "publicznie" narzekam pierwszy raz.

ocenił(a) film na 8
deadrys

Pewnie, że masz prawo. Tak samo, jak ja, żeby Ci odpowiedzieć :).

ocenił(a) film na 8
deadrys

Masz też prawo do NIE pisania głupich komentarzy.

ocenił(a) film na 5
Cavaan_2

Żaden z moich komenarzy nie jest głupi. Radzę wrócić do oglądania babskich filmów ;)

ocenił(a) film na 6
deadrys

jakie czasy takie filmy i nagrody,to co się dzieje w muzyce i w kinie ...już nic mnie nie zdziwi

użytkownik usunięty
deadrys

Też uważam, że Oscary już dawno przestały być wyznacznikiem dobrych filmów...
Mam nadzieje że BAFTA jeszcze jako-tako nie da im dużo nominacji...

ocenił(a) film na 5

A kiedy są nominacje do nagród BAFTA?

użytkownik usunięty
deadrys

Już zostały rozdane...
Nawet nie zauważyłem heh ;D
Dzisiaj zostały rozdane, więc zobacz ;D

ocenił(a) film na 9
deadrys

dobrze ze Oscarow nie rozdaja Polacy. pewnie by doceniali filmy typu Kac Wawa itp. ''arcydziela''. nie od dzis wiadomo,ze kazdy Polak zna sie na polityce, prawie i medycynie. na filmach zreszta pewnie tez...

ocenił(a) film na 5
wojciech84

Nie trzeba się za bardzo znać, by dostrzec przeciętną komedię romantyczną.

ocenił(a) film na 9
deadrys

ma wysoka note jak na ''przecietna komedie''

ocenił(a) film na 5
wojciech84

Może niektórzy lubią przeciętność?

użytkownik usunięty
deadrys

Do takiego samego wniosku również doszedłem...

deadrys

jak dla mnie to jest bardziej film obyczajowy, a nie komedia romantyczna

ocenił(a) film na 5
Martie

Zakończenie rodem z komedii romantycznej.

użytkownik usunięty
wojciech84

Myślisz że docenili Polacy Kac WaWa? Polacy docenili ja? Na pewno? Na pewno?

wojciech84

Oczywiście, rób z Polaków idiotów.

ocenił(a) film na 9
Ahnessa

nie robie z nikogo idioty.

wojciech84

No, ale tak to brzmi jeśli myślisz, że Polacy mają aż tak fatalny gust by zachwycać się chociażby Kac Wawa.

użytkownik usunięty
deadrys

Chwalić BAFTA że tylko 1 nagrodę temu przeciętnemu filmowi dała... Chwalić ją!!!!!

ocenił(a) film na 7

BAFTA - srafta
Oscary kur#a

I tak ludzie przeciętni ("niedzielni kinomani") zwracają uwagę tylko na Nagrody Akademii.

A tak poza tym to film fajny, nie oglądałem.

użytkownik usunięty
Kirylow

W każdym bądź razie są lepsze od Oscarów ;D

ocenił(a) film na 7

A czy ja wiem... To czysto subiektywna opinia.

użytkownik usunięty
Kirylow

I know ;D

ocenił(a) film na 8

Słusznie pomyliłeś się autorze tego wątku - myśląc, że film otrzymał 18 nominacji. Zwróćcie uwagę jak marketingowcy ustawili na plakacie statuetkę obok ósemki. Jak pierwszy raz spojrzałem na plakat - też myślałem że tam jest 18.

użytkownik usunięty
obywatel_M

Heh ja także się bym pomylił, ale jak dla mnie ten film zasługuję na max 3 nominacje Oscarowe, i tak wiemy że ten film dostanie max tyle statuetek... Niektórzy nominowani powalają ten film na kolana ;D

ocenił(a) film na 8

Według mnie w tym roku mamy bardzo słabe filmy. Poradnik zgarnie więcej niż 3 statuetki, bo jest moda na niepozorne filmy. Przypominam - Poradnik Pozytywnego Myślenia to znakomity film, ale nie oskarowy (w sensie XX wiecznym).

użytkownik usunięty
obywatel_M

Też tak myślę...
Akademię to teraz mam w d*pie przez kilka konkretnych powodów np.: Nie chcą dać ani jednego Oscara Ianowi McKellenowi (a powinien mieć ich z 3), film Pamiętnik nie dostał ani jednego Oscara a nawet an jeden zasługiwał...
Ale wracając do Poradnika to być może zgarnie więcej niż 3...

ocenił(a) film na 5
deadrys

Ja to dostrzegłem po obejrzeniu filmu o polskim tytule "Była Sobie Dziewczyna" - wcześniej nie zwracałem uwagi, czy dany film był czy nie był obsypywany nagrodami. Fabularnie, film nie odstawał wiele od skumulowanych kilku odcinków przeciętnego polskiego serialu.