PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564462}

Porwanie

Abduction
2011
6,4 63 tys. ocen
6,4 10 1 62806
3,3 6 krytyków
Porwanie
powrót do forum filmu Porwanie

w kinie bylo pelno okolo 13sto latek, ktore przyszly na ten film, bo gral w nim "koles" z
Twilight!! to byl glowny motyw. gdy przed filmem pokazali trailer nastepnej czesci Twilight to
zrobil sie niezly szum na sali, piski, smiechy i zachwyty.
az mi bylo glupio, ze siedze na tej sali ;)
film, nie jest powazny. a raczej moze wlasnie jest za powaznie zrobiony. jedno z dwojga.
pan lautner rzeczywiscie nie pasuje do roli.
szkoda, ze sigourney weaver w nim zagrala. troche jej ten film ujmuje.
szczerze, nie zapadlo mi to dzielo w pamieci. trudno mi cos wiecej napisac.
nawet po filmie trudno bylo mi cos o nim wiecej powiedziec jak "szkoda gadac".

ocenił(a) film na 6
makoo

Haha jak tylko zobaczyłam zwiastun tego filmu i bilbordy, na których był Lautner to wiedziałam że tak będzie!! :P Można się było tego spodziewać, że większość osób, które wybiorą się na ten film to będą fanki Zmierzchu :-)

ocenił(a) film na 8
makoo

Zgadzam się zupełnie. W moim kinie tak samo

ocenił(a) film na 4
nazgul789lotr

Poszlam na to do kina,bo nie bylo nic innego, co by mnie zaciekawilo. Niestety, nie wiedzialam, ze to "ten koles ze zmierzchu" w nim gra. Film jest beznadziejnie nudny, wlasciwie o niczym. jakas banalna historyjka, brak porzadnych scen akcji, no poprostu niiiiiic. 2 rzeczy podobaly mi sie w tym filmie: 2x BMW:):)

makoo

Ja wybieram się na ten film ze względu na Sigourney Weaver bo jest wspaniałą aktorką nie zważając z kim gra.

ocenił(a) film na 9
Asia_96_fw

To jeszcze u Ciebie gdzieś go grają? U mnie nie pozostał nawet jeden ślad. Musiałam ściągać żeby sobie obejrzeć...

princessluna

No własnie teraz spojrzałam na repertuar kin,i już go nie ma. A skąd ściągałaś ?

ocenił(a) film na 9
Asia_96_fw

Z jakiegoś serwera. Nie pamiętam nazwy. Są tylko dwie wersje. Kinowa z lepszym dźwiękiem i obrazem ale bez napisów, oraz kinowa z wklejonymi napisami ale tak beznadziejnej jakości, że się oglądać nie da. Szukaj tego: Abduction 2011 TS XViD - ILLUMINATI

princessluna

Zastanawiające, mimo tego, że nie podobał Wam się ten film to mimo wszystko szukacie go i nie legalnie chcecie ściągnąć w internecie.
Myślę, że film był bardzo przyjemny i...i tyle. Można było by o nim sporo powiedzieć, ale
najlepiej chyba określa go słowo "przyjemnie".
Tak swoją drogą to jestem w takim razie ciekawy, jeśli ten film jest "gniotem" itp. itd.
co jest według Was "dobrym" filmem?

ocenił(a) film na 9
Mr_W

A kto powiedział, że ten film mi się nie podoba? :> Gdzie tak napisałam? Wpierw go obejrzałam, potem oceniłam i dostał ode mnie 8/10, zresztą widać to pod moim nickiem...
Film jest bardzo fajny i bardzo mi się spodobał.

princessluna

Przepraszam, moją NEGATYWNĄ wypowiedź głównie kierowałem do użytkowników makoo oraz
buka1234.
P.S To widzę, że oceniłeś nawet lepiej ode mnie. :-)

ocenił(a) film na 9
Mr_W

Bo ja lubię takie filmy :) A Taylora uwielbiam ;) i wierzę, że będą z niego ludzie :)) ot taka tolerancyjna ze mnie osóbka ;)

ocenił(a) film na 4
Mr_W

Mr_W nie musisz przepraszac za negatywna wypowiedz. kazdy ma swoje zdanie i prawo, zeby je wypowiedziec. ciesze sie, ze mie nie zbluzgales jak to robia czasem niektorzy uzytkownicy :) dla mnie film byl nudny i troche (tutaj szukam odpowiedniego slowa) przerysowany. ty moze znalazles w tym filmie cos dla siebie co ci sie podobalo. ja niestety nie.

makoo

Nie, ja nie jestem z tych co "zbluzgują"innych, za ich poglądy.
Po prostu miałem nadzieję, że choć troszkę przekonam Cię do tego,
że film jest wart wyższej oceny niż 5-6, ale jak Cię nie przekonałem - to trudno.
Pozdrawiam, i życzę innych miłych seansów! :D

makoo

P.S Co do pisków na sali to współczuje, ja byłem akurat kiedy było bardzo mało osób w kinie, lecz obawiam się, że jak pójdę na "Przed Świtem" to niestety słiiitaśne fanki Edwarda mnie jednak dopadną... :-)

Mr_W

Ja widziałem doskonałą rolę Taylora Lautner'a , mianowicie w filmie Walentynki. Zajął tyle czasu by nie zanudzic i jednocześnie pokazał talent hehe ;pp Polecam. A za to porwanie ( ściągając po angielskiej nazwie " abduction ", aż do otworzenia filmu myślałem, że to o ufo ;p ) wezmę się jutro ;) Pozdrawiam

b4rt3k0pl0

Hehe...
Nie no akurat od UFO to oni się trzymają dość daleko. :)
Kolejny teraz z nim wychodzi, na który czeka bardzo dużo osób - Przed Świtem.
Na Walentynki pewnie 2 część będzie, albo i jeszcze gdzieś w czerwcu, sierpniu.

Mr_W

Noo... Mr_W teraz będzie Przed Świtem. Znowu miliony ludzi na to pójdzie ;p Takie tasiemce dla sweet nastek są jak Call Of Duty w branży gier. Zgarniają największą kasę, najwięcej ludzi to ogląda lub w przypadku gry - gra, więc inni starają się też zarobić tworząc podobne "dzieła" przez to my, hardkorowcy cierpimy. Ja na to nie pójdę napewno, aczkolwiek Przed Świtem oglądnę, ze względu na K.Stewart bo polubiłem ją za inne role ( Welcome to the Riley , Runaways , Adventureland itd ) . Pozdrawiam

b4rt3k0pl0

Sagi "Zmierzch" szczerze mówiąc jakoś też za bardzo nie lubiłem, dopóki nie zacząłem czytać książki. Na film pójdę na pewno - hmmm, aczkolwiek na pewno obejrzę również m.in. ze względu na tę aktorkę.

Co do gier. Akurat miałem pograć w Black Ops-a. ;-)
Co do gier z serii "Call of Duty" nie mam żadnych zarzutów akurat,
oprócz tego, że co roku wychodzę nowe - prawie identyczne, ostatnio nie różniące się zbyt wiele.

makoo

Ej tam, może się chłopak wyrobi :) Ja filmu nie widziałam (choć na każdym zdjęciu ma taką samą minę), więc się wypowiadać nie będę, ale zdecydowanie nie jestem za takim szufladkowaniem - zagra Lautner, to będzie klapa. Zarabia na tym, więc korzysta, może z czasem wyrobi się jako aktor.
Pasuje mi do głupich komedii jak na razie tudzież pseudo-horrorze :)
Ze poszły fanki "Zmierzchu" to było nieuniknione, tak samo jak na filmy z Patisonem łażą i chichoczą w niezbyt odpowiednich momentach.

ocenił(a) film na 4
makoo

Lautner... i wszystko jasne... zobaczę tylko po to by nie wyjśc na filmową hipokrytkę...

makoo

Jakoś przeżyję klatę Lautnera jeśli będzie dużo Jasona Isaacsa xP

ocenił(a) film na 7
makoo

Ja mam prawie trzydziechę i świetnie się na tym filmie bawię :) Lautner bardzo fajny, w duecie z Collins wypadają lepiej niż Bella z Patti(n)sonem.

makoo

Ja ogladalam tylko 1 czesc Zmierzchu, nie ogladalam filmu dla tego aktora ani nic z tych rzeczy. Film bardzo fajny! Podobał mi sie ;)

ocenił(a) film na 4
makoo

Film dla mlodziezy. Dorosly widz obejrzy go z pewnym zazenowaniem - mnostwo idiotyzmow, fabula niedorzeczna. Zgadzam sie z autorem watku - obecnosc Sigourney w czyms takim zaskakujaca.

ocenił(a) film na 3
per333

Zgadzam się z tym zażenowaniem. Największy minus chyba bez zaskoczenia gra Lautnera. Twarz jakby wyciosana z drewna, ten sam wyraz nieważne czy balanguje z kumplami, boksuje się z ojcem, całuje dziewczynę, czy płacze... Jakim cudem Sigourney Weaver i Alfred Molina wystąpili w takim marnym projekcie? Chociaż... sami graja tak, jakby się tego wstydzili i woleli przemknąć po ekranie niezauważeni. Dla niewymagających nastolatkó pewnie przejdzie, ale od 20stki wzwyż nie da rady.

ocenił(a) film na 6
milkaway

Ma ktoś może napisy PL, albo wie skąd można je zdobyć... Z góry dziękuję za odpowiedź.

slim5

Ja wiem jak Ci pomóc - poczytaj podręcznik i jakiś obszerny słownik języka angielskiego :). Ale serio - jeżeli chodzi o filmy, to znajomość angielskiego jest bardzo przydatna, szczególnie z naszymi Polskimi tłumaczeniami.

ocenił(a) film na 6
Fryzomaniak

Bardzo śmieszne, nie będę teraz pisał o moich kompetencjach dotyczących języka angielskiego. Film planowałem obejrzeć w większym gronie znajomych, bo nie wszyscy tak dobrze mówią i rozumieją ten język jak Ty.

ocenił(a) film na 9
slim5

A znalazłeś gdzieś lepszą wersję od ILLUMINATI? ja mam tylko taką i napisy sa niedostępne, chyba że sama sobie je stworzę, tj skopiuję z tej wersji z wklejonymi napisami.

ocenił(a) film na 6
princessluna

Ja ściągnąłem wersję: HDRip.H264.AAC-P2P i jest ona z wbudowanymi napisami chyba chińskimi, ale praktycznie w ogóle one nie przeszkadzają i jest to normalna wersja filmu, a nie kinowa.

ocenił(a) film na 9
slim5

Widzisz, a ja się męczyłam z kinówką... że o tej w wklejonymi napisami nie wspomnę... dzięki wielkie! :))

ocenił(a) film na 6
princessluna

Nawet niezły film. Sporo akcji. Co do aktora grającego główna role, to taki drętwy, bez polotu, zupełnie nie pasował do tego filmu dlatego daje 6/10, a było by więcej, bo film ciekawy.

ocenił(a) film na 9
slim5

Jest wersja z polskimi napisami. Zainspirowałeś mnie do głębszego poszukania ;) wersja ta co ty masz. Chińskie są zamazane, a zamiast nich wstawione polskie z tej kinowej, którą ja mam. Poszukaj HDRip PLSUBBED na którejkolwiek ze stron fileserve bądź filesonic.

ocenił(a) film na 8
princessluna

właśnie obejrzałam... mnie sie bardzo podobał pomimo tego, że dawno już skończyłam 15 lat.

ocenił(a) film na 3
makoo

Potwierdzam - film jest faktycznie przeznaczony dla trochę starszych dzieciaków lub też dla młodzieży. Całość jest słaba, przez większą część produkcji wieje nudą, brak klimatu, po raz tysięczny widziane te same sceny, ujęcia i pomysły. Do tego wszystkiego słaba gra głównego bohatera oraz spora ilość totalnych głupot i absurdów (nawet jak na film akcji), no i typowo amerykańska, banalna końcówka...

ocenił(a) film na 7
makoo

Ja wybrałam się do kina tylko ze względu na Jasona Isaacs'a i Alfreda Molinę. Tylko oni ratują ten film przed mianem "kompletnego gniota", 7/10.