PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=425990}

Potwory kontra Obcy

Monsters vs. Aliens
2009
6,3 43 tys. ocen
6,3 10 1 43497
5,8 24 krytyków
Potwory kontra Obcy
powrót do forum filmu Potwory kontra Obcy

Jestem świeżo po seansie w kinie (Anglia gdyby ktoś miał wątpliwości) i jeszcze ciągle mam przed oczami świetne efekty 3D jakie serwuje ta animacja. To naprawdę koniecznie trzeba zobaczyć. Kurczę, dlaczego wszystkich animacji komputerowch nie wyświetlają w ten sposób?
Już sam początek filmu i widok pierścieni planety powoduje opad szczęk, a dalej jest już tylko lepiej. Co do filmu jako takiego to jak najbardziej udany. Postacie sympatyczne choć dość niecodziennej urody, humoru i akcji w dobrym tempie nie zabrakło, a aktorzy podkładający głosy pod postacie spisali się na 6. Zwłaszcza R. Whiterspoon i Seth Rogen pokazali na co ich stać.
Film sam w sobie 8/10 a oglądany w 3D 11/10.
Aha, bo bym zapomniał. Przed filmem leciał zwiastun epoki lodowcowej, która też dostępna będzie w 3D i tam też obraz "dawał po oczach". Na nią tez oczywiście się wybiorę, choćby dla samej "trójwymiarowości".

polishchaser1

Czy ten film będzie wyświetlany w Imax? Oglądałam kilka animacji 3D w normalnym multiplexie i jedyna różnica w porównaniu z 2D to wrażenie głębi. Tylko w Imacie rzeczywiście zauwazyłam efekty 3D

polishchaser1

A mnie do pójścia do kina zraża fakt iż, zważywszy iż seans w Anglii nie wchodzi w grę, zdubbingują mi Hugh Laurie'go :(:(:(

Sharis

I jeszcze Kiefer'a Sutherland'a:/ Wnioskując po zwiastunie "Jack Bauer" idealnie pasuje do postaci generała. Ja chcę oryginalną wersję językową!:(

polishchaser1

podstawowe pytanie, czy było to normalne kino, czy kino typu Imax?

ocenił(a) film na 8
walkiri

Kino zwykłe, ale czy to ma znaczyć, że nie wyświetlają tam w 3D? Jak już mówiłem efekt 3D w tym filmie zachwyca.:)