PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=714387}
5,6 35 tys. ocen
5,6 10 1 35316
5,2 19 krytyków
Power Rangers
powrót do forum filmu Power Rangers

Nie chcę być rasistą ale przyzwyczaiłem się do tego że czarny był czarnym wojownikiem a żółty żółtym :D Teraz wszystko byle nie podpaść obrońcom głupich praw itd.... :)

ocenił(a) film na 8
Deneiel

Moim zdaniem rasizm aż bije po oczach z tego filmu dlatego, że murzyn nie jest czarnym wojownikiem. Tak jakby twórcy zakładali, że było by to rasistowskie kiedy czarnoskóry ubiera czarny kostium. Powinni wręcz pokazać, że to nie jest rasistowskie i zrobić tak jak było w oryginale kiedy to jeszcze biali ludzie nie byli rasistami (poza tymi którzy faktycznie nienawidzą innych "ras"). Aż przypomniał mi się dowcip w którym chwali się gdy murzyn jest dumny z tego, że jest czarny a biały to rasista jak jest dumny, że jest biały :) Świat zmierza w złym kierunku.

ocenił(a) film na 7
Deneiel

No cóż zgadzam się z tobą, ale ci prawdziwi rasiści by się obrazili gdyby zrobili tak jak w oryginale

ocenił(a) film na 8
Deneiel

jakbym miał obiektywnie ocenić ten film to dałbym pewnie 5 albo 6, ale jakby to powiedzieć, na serialu Power Rangers się wychowałem, to sentyment pozostał :P . A tej muzyki jak startowali zordami to myślałem że nie będę pamiętał :D . Stąd niestety albo stety daję 8 ;) ...

ocenił(a) film na 5
Deneiel

Zgłaszam to

Deneiel

Teraz już nie ma odważnych filmów, wszyscy boją się że jak w filmie np czarny będzie czarnym to przypną łatkę rasistów do filmu i nikt go nie obejrzy bo o tym nagłośnią... po prostu rasistofobia na każdym kroku.

Deneiel

W pawer rengers SPD czary był czerwonym

ocenił(a) film na 10
Deneiel

"Uczniowie szkoły średniej wykorzystują swoje unikalne zdolności, by uratować świat. " jak chodzi o sztuki walki to na świecie są wiele osoby i tez w Polsce którzy mają unikalne zdolnosci w sztukach walki

Deneiel

Nie przypominam sobie jednak by Czerwony wojownik był czerwony, a Niebieski niebieski. Więc o co Ci chodzi?

Deneiel

Hahahaha, też na to zwróciłem uwagę. W pierwszej serii to murzyn był czarnym wojownikiem, a Azjatka żółtą:)
Nie rozumiem tej zmiany, tutaj akurat wszystko ładnie pasowało.

No i gdzie jest BIAŁY wojownik, ten NAJSILNIEJSZY?!

Deneiel

czarnoskóra aktorka też grała żółtego rangera w starym serialu a czarnego raz grał murzyn a raz chińczyk. głupi wpis a jaka gównoburza pod nim o.O ciekawe o czym...ale tak w ogóle to o co ci chodzi? nie wiem co to za durne porównywanie koloru stroju i skóry chyba że to tylko słaby żart, który się nie udał...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Deneiel

"nie jestem rasistą, ale.." = "jestem rasistą i nic tego nie zmieni"

ocenił(a) film na 7
Ush

Ej ale gdzie ja napisałem, że nie jestem :D

Deneiel

HYHY PATRZCIE NA MNIE JESTEM TAKI XX-WIECZNY. MUSICIE TOLEROWAC MOJOM NIETOLERANCJE HYHY

ocenił(a) film na 7
Ush

E tam, nie musisz jak nie chcesz :) Ja tam się w przeciwieństwie do niektórych nie przejmę się opinią randoma z internetu.

Deneiel

???

Deneiel

W trzecim i czwartym sezonie serialu Power Rangers to Azjata (Adam) był czarnym wojownikiem, a Afrykanka (Aisha) żółtą wojowniczką. Więc ten film wprowadza tutaj tylko inną zmianę względem pierwszego sezonu serialu (i fragmentu drugiego sezonu; to w drugim sezonie nastąpiło przekazanie mocy).
Ja osobiście zacząłem oglądać serial właśnie od końcówki drugiego sezonu, więc od początku byłem przyzwyczajony do tego, że żółtą wojowniczką jest Aisha, a czarnym wojownikiem Adam. Zaś czerwonym wojownikiem Rocky.
BTW, Jason, czyli pierwszy czerwony wojownik, powrócił na pewien czas w serii Power Rangers Zeo.