Powiesić go wysoko

Hang 'Em High
1968
7,1 7,9 tys. ocen
7,1 10 1 7900
7,2 5 krytyków
Powiesić go wysoko
powrót do forum filmu Powiesić go wysoko

Film wypozyczylem z biblioteki z kolekcji westernow. Jestem juz oczywiscie dawno po obejrzeniu filmow Sergia Leone takze nie spodziewalem sie niczego lepszego ale mimo wszystko czegos nowatorskiego. Tym bardziej, ze w ksiazeczce dodanej do filmu film przedstawiany jest jako swietne polaczenie amerykanskich westernow plus Clint Eastwood, ktory wystapil we wloskim spaghetti. No ale na tym sie skonczylo bo sa film byl nijaki. Trudno powiedziec cos dobrego o tym filmie. Do filmow Leone bym go nie porownal, a nawet do obejrzenia w ogole nie zachecal. Mnie do obejrzenia zachecil szczerze mowiac Eastwood ale czy udowodnil, ze umie sobie w westernie poradzic bez Sergia, tego do konca nie umiem ocenic.

ocenił(a) film na 7
jareczekck90

Clint chyba musiał dopasowywać swoją grę do pozostałych "płasko" odegranych bohaterów :o) Ogólnie film mało ciekawy, zdjęcia mało efektowne, muzyka bez polotu, reżyseria standardowa, bez polotu. Obejrzałem z zainteresowaniem do końca przede wszystkim dzięki roli C.E. Bez dwóch zdań , facet ma moc.