PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642023}

Powietrze

Air
2015
5,0 5,6 tys. ocen
5,0 10 1 5646
Powietrze
powrót do forum filmu Powietrze

chciał zabić białego? Chodzi mi o to zdarzenie, gdy biały dusił się pod folią.

ocenił(a) film na 5
sendspam

ano chyba tak, oglądnął coś tam podobno ze starej kamery na monitorze
dlatego biały bał się potem pójść zasnąć do swej komory i uważał, że musi go najpierw zabić
ale jeden i drugi rezygnował, heh
pewnie to nie takie proste było, znali się wiele zdarzeń

ocenił(a) film na 6
sendspam

Ta szachownica na początku filmu, jest symbolem walki białego z czarnym.

Sony_West

Nie zrozumiałam tego filmu. Dlaczego oni chcieli się pozabijać bo zabrakło tlenu ? I dlaczego tamci ludzie zginęli ? Byli w silosie i zdaje się, ze czarny znalazł tam jakieś ciało? Nie mogę zrozumieć dlaczego historia z tamtymi ludźmi miała wpływ na ich zachowanie.

ocenił(a) film na 6
gwen1976

Wydaje mi się, że w pozostałych "stacjach" ludzie zmarli lub zostali zabici a dramaturgia sytuacji polega na tym, że ci, których widzimy na filmie, są ostatnimi ludźmi na Ziemi. Ale tylko tak luźno przypuszczam, bo dla mnie ten film tez był chwilami niejasny. Ot, fajny pomysł ale zmarnowany potencjał.

Polecam Ci "Moon". Film o podobnym klimacie, ale o niebo lepszy.

Sony_West

Dziękuje za wyjaśnienie. Uważam, ze doszło do jakiegoś wybuchu i przypadkowego zniszczenia. Bohaterowie byli w w wewnątrz silosa i to ich uratowało, komputer nie powiedział im o tym aby ich chronić. To ma sens, ale co z tym ciałem wewnątrz silosa ? Jak przeżył czarny ? przecież biały żył gdy czarny położył się spać ? "Moon" oglądałam i masz rację był o wiele lepszy od tego filmu.

ocenił(a) film na 4
gwen1976

Ciało wewnątrz silosa to jakiś żołnierz, który uciekał podobnie jak ludzie w tym tunelu wentylacyjnym. Czarny przeżył bo miał tylko wizję zmarłego białego, którego przecież zabił (szybko i bezbolesnie) narkotykiem. "Moon" był rzeczywiście fajniejszy bardziej klimatyczny i wciągajacy.

kiciryci

Teraz jest wszystko jasne ;-) Nie wiem jak ale umknął mi ten moment z narkotykiem.

gwen1976

Ludzie z tych pozostałych stacji zmarli, bo trzęsienie ziemi zniszczyło ich "bunkier". Była o tym mowa gdzieś na początku filmu.

ocenił(a) film na 7
ridden_filmweb

Jeszcze raz wytłumaczcie mi proszę dlaczego czarny zabil bialego? Przecież mu nie zagrażał. Nawet chciał mu załatwić nową kapsule gdy ta naprawiona zawiodla. a o

Mistrzu-1

byla 1 kapsula ich bylo 2 proste?

ocenił(a) film na 7
Freddie

nie do końca