Powrót żywych trupów 3

Return of the Living Dead III
1993
6,2 3,5 tys. ocen
6,2 10 1 3521
5,7 3 krytyków
Powrót żywych trupów 3
powrót do forum filmu Powrót żywych trupów 3

5/10

ocenił(a) film na 5

Porównując do dwóch pierwszych części, to ta była dość kiepska, klimat był, lecz już nie taki jak w poprzednikach. W ogóle nie podobał mi się motyw z tą dziewczyną, która przemieniała się w zombie, co tylko się przebijała jakimiś blachami. Jedyny plus to znakomita charakteryzacja zombie.

sss_111

Przebijała się, żeby odwrócić swoją uwagę od głodu, panocku:)

ocenił(a) film na 5
Przemyslaw_Borowski

Wiem chłopie, ale nie podobało mi się to;)

ocenił(a) film na 6
sss_111

Dla mnie w sumie takie 6/10
Motyw z kobiecinką przemieniającą się powoli w zombie ale nie tracącej rozumu - poniekąd - jak dla mnie całkiem niezły. jeszcze tego nie było :)
Fajny wygląd jak się zmieniła w Cenobitę z Hellraisera :D bo co prawda to prawda, bardziej cenobitkę przypominała :P
wygląd zombiaków jak dla mnie ciekawy. może nie aż taka bomba bo ten ze zrośniętym barkiem do głowy trochę kijowy był, ale nadrobił braki jak sobie zerwał pół twarzy.
Chwała tym "starym" filmom za to że zombie nie wyglądają tak badziewnie jak te współczesne z seriali i gier.

Fabuła taka sobie ten gaz i unieszkodliwianie jakimś paralizatorem zamiast strzelic standarowo w łeb...
No i kilka typowo głupich scen typu postrzelenia sklepikarza w brzuch, zwijał się, wykrwawiał, a potem biegł normalnie do busa, jeszcze potem ten teks, zatrzymajcie się ja pojadę z policją ....
nadrobił potem jako zombie bez głowy :P
No i Wodnik, któremu przestrzelono nogę, kulał, ale potem już zombinkę niósł na rękach jakby nic.
On też nadrobił jako zombie bez ręki, nogi i brzucha :P