Czy znacie podobny film - nieco komediowy, nieco horrorowy , taki w sam środeczek?nie parodia, nie ultra powaga, taki w sam raz ?
Może trochę późno odpisuję, ale... Spróbuj drugą część - podobny schemat, chociaż, jak dla mnie, dużo słabiej... Pozdrawiam!
Reanimator też jest fajny, a druga część jest niezwykle słaba, mimo, że robiona na "większą" skalę...
" Dom", " Gorączka śmierci", dobra, stara " Martwica mózgu", " O miłości i śmierci"- na początek :)
Jako fan komedio-horrorów polecę:
Oczywiście Martwica mózgu i Zły smak!
Re-animator
Martwe Zło 2 i Armia Ciemności
Dzień bestii
Redukcja
Doghouse
Zabójczy kurort
Zombieland
Vampire Lesbian Killers
Teksańska Masakra(tylko i wyłącznie dwójka)
Egzorcysta 2 i 1/2( chociaż to zwyczajna parodia)
Dracula- wampir bez zębów(jak u góry)
Striptizerki Zombie
Zombie SS
Wysyp żywych trupów
Fido
Zły Święty
Wiklinowy koszyk
Toxic Avenger
Story of Ricky (to nie horror, ani komedia, ale chory film)
Night of the chicken dead
Killer Condom
Idle Hands
Sobota czternastego
Undead or Alive: A Zombedy
Dead & Breakfast
Bubba Ho-tep
Zarżnięci żywcem
Dellamorte Dellamore
Taniec truposzy
My name is Bruce
Teeth
Przerażacze
Redneck zombies
Faktycznie fan komedio-horrorów z Ciebie;)Zaimponowałeś mi wiedzą w tym gatunku;)Chętnie skorzystam z kilku tytułów- dzięki;)A dla Ciebie szacun;)
Zdecydowanie grindhouse - planet terror. Jedna z lepszych w gatunku
Tucker i Dale kontra zło
krwawa uczta 3 części, pierwsza najlepsza
Boy eats girl
Postrach nocy - jest teraz w kinach
Creepshow
Bio zombie
The mad
Leprekaun - było bardzo dużo części
opona - bardzo... specyficzny. Trzeba być bardzo wytrwałym
ostatnio krzyk 4
Dead heat - już klasyk
Lodziarz
Neonowi maniacy
Dentysta
Zabójcze klauny z kosmosu - naprawdę kiepski, można się pośmiać
Zabójcze pomidory czy coś w ten deseń, nie jestem pewien tytułu. Były chyba 2 części
atak pająków
Stare Crittersy, ze 4 części były
pirania 3d
Jack Frost
Zombie z Berkeley
ZMD - zombies of mass destruction - taki festiwalowy, ale całkiem przyjemny
Versus
Dead & Breakfast
Zabójcze ciało
Jezus Chrystus łowca wampirów - dla wytrwałych
Robale - slither
Ebola Syndrome - dla ludzi, których nie da się zniesmaczyć
Topór
Jeżeli jesteś masochistą - Monstrud
Można sobie na jutjubie obejrzeć krótkie filmiki - "Bagman" i "Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon" polecam zwłaszcza ten drugi :)
Ogólnie warto zaprzyjaźnić się z wydawnictwem Troma - mają perły typu Surf nazis must die czy nymphonoid maniac in dinosaur hell. Same tytuły dają po głowie ;D
Starałem się nie powtarzać tytułów kolegi z góry. Dzięki za listę GHX03, sam z niektórych skorzystam :D
W podobnym klimacie sa filmy np:
Powrót żywych trupów 2 1988
Zły smak 1987
Martwica mózgu 1992
Martwe zło 2, 3
Postrach nocy 1985
Jeżeli szukasz czarnego humoru i wieeelkiej dawki klimatu lat 80 to poleciłbym Straconych Chłopców http://www.filmweb.pl/film/Straceni+ch%C5%82opcy-1987-11918 ,
a jeśli w dodatku bawi Cię drewniana gra aktorska i różne inne obrzydliwości to są jeszcze niesławne Ślimaki http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Alimaki-1988-165494 :)
Prawie 3 lata po pytaniu, a tylu uczynnych ludzi... Za wszystkie sugestie dziękuję, aż takim fanem horrorów nie jestem żeby wszystkie propozycje obadać, ale część trailerów obejrzałem... Mogę powiedzieć, że tak jak powrót żywych trupów "rządzi", to z wymienionych tu filmów godne uwagi są Re-animator i lodziarz, a z pominiętych Plazma (Blob,1988). Horrory oglądam rzadko, jako odskocznię i odmóżdżacz, ale muszą posiadać dawkę humoru. (np. w reanimatorze naukowiec stuka z rezygnacją ołówkiem w głowę trupa a ten nagle otwiera oczy, w lodziarzu facet robi pacynki z głów zabitych policjantów itp.)
Temat bardzo stary i jest duże prawdopodobieństwo, że autor wątku sam jest już żywym trupem albo też martwym ale mimo wszystko dodam kilka pozycji od siebie. Może innym się przyda.
„Amerykański wilkołak w Londynie” z 1981
„Demony” z 1985
„Noc demonów” z 1988
„Czarna owca” z 2006
„Zombiebobry” z 2014
Z typowo familijnych komediohorrów polecam „Krampus” z 2015