Powrót Odyseusza

The Return
2024
5,7 4,0 tys. ocen
5,7 10 1 3979
6,4 5 krytyków
Powrót Odyseusza
powrót do forum filmu Powrót Odyseusza

nie ma tutaj ani jednej akcji, walki , sceny batalistycznej itp (jest jedna potyczka która kończy się po pierwszym ciosie) .... to nie jest żadna Troja z Bradem Pittem etc

ocenił(a) film na 7
mercx

Czy ty masz adhd czy coś? Normalny film, nie żaden kontemplacyjny, właśnie przynajmniej prawdziwy, dziejący się w normalnych plenerach, a nie w studio na zielonym tle.

Jest zarówno rozbudowana sekwencja pościgu, jak i na końcu dość długa scena walki. Scen batalistycznych nie ma, bo i pierwowzór takich nie zakładał. Tak samo można powiedzieć, że nie jest to 300, ale nigdy nie miało to być nic takiego jak Troja czy 300, nie wiem, skąd takie skojarzenia.

ocenił(a) film na 3
RipRoy

odnoszę się do pierwszego założonego tematu na tym forum który nawiązuje do Troi i tego filmu jako jej kontynuacji i że już nie może się ktoś doczekać.... nie ma na co czekać bo to inny typ filmu

mercx

To pisz pod tematem do którego nawiązujesz a nie robisz nowy wątek który nie wiadomo do czego i kogo się odnosi :)

Depciu

Takie ujęcia budują świetny klimat tego filmu. Wiadomo, jednemu się podoba najnowsze BMW, a innemu Cadillac z lat 60 tych. Po drugie: nie jest to żadna kontynuacja Troi, która była efektownyn blockbusterem bardzo luźno związanym z Iliada. Mi się Powrót bardzo podoba, ale rozumiem tych, którzy są zawiedzeni.

ocenił(a) film na 3
RipRoy

a 10 sekundowe ujęcia drzew, skał i morza i wiejącego wiatru to nie jest wcale takie "normalne" we współczesnym kinie

mercx

Gdzie Pan oglądał? Nie mogę znaleźć informacji o premierze w Polsce.

ocenił(a) film na 3
s_nik10

h t t p s : / / w w 3 .1 2 3 m o v i e s d . c o m / t h e - r e t u r n - 7 / ------- (bez spacji)

ocenił(a) film na 8
mercx

"to nie jest żadna Troja z Bradem Pittem etc". To akurat pozytyw.