PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8821}

Powrót do błękitnej laguny

Return to the Blue Lagoon
1991
6,3 14 tys. ocen
6,3 10 1 14209
4,2 4 krytyków
Powrót do błękitnej laguny
powrót do forum filmu Powrót do błękitnej laguny

pfff

ocenił(a) film na 6

Utkneli na tej wyspie i zawsze byli tacy czysci, gladko ogoleni, uczesani... cud miod. idiotyzm. juz wole 'cast away',byl chociaz realistyczny.

Angelique_92

a czy film musi być realistyczny?

<za krótki>

ocenił(a) film na 6
jju

Moze i nie musi ale jakos mnie to wkurzało

użytkownik usunięty
Angelique_92

yyy no wiesz... czysci byli bo spedzali sporo czasu w wodzie a to ze ktos mieszka na wyspie to nie znaczy ze brudas ma byc tym bardziej ze jak jeezscze matka z nimi byla to "nauczyla" ich ze ludzie sie myja. uczesani moze z tym to przesadzili ale w sumie narzedzia sobie robili wiec moze grzebien tez mieli?? nie moge sie o tym z pewnoscia wypowiedziec bo widzialam tylko fragmenty... a co do golenia... wiekszosc ludzi nie wyglada jak jacys jaskiniowcy wiec chcialabys zeby oni jak malpy byli??? moze im po prostu wlosy nie rosna we wszystkich miejscach :P niektorzy naturalnie nie sa za bardzo owlosieni

ocenił(a) film na 6

Na poczatku myslalam podobnie, ale obejrzalam cast away i doszlam do wniosku ze z ta laguna przeslodzili. nie wiem, moze sie myle, jakos to mnie tak poprostu drazni i tyle.

Angelique_92

Bo wiesz, oni byli młodzi i piękni, a Hanks stary i brzydki. Czyści byli, bo jedyne co robili, to biegali pomiędzy morzem, a wodospadem. Inna sprawa że nie byli czyści cały czas. Gdy Richard poszedł odwiedzić kanibali, był umorusany jak wieprz. ;)

ocenił(a) film na 7
Pete

Tak, ale Mila miała wyregulowane brwi, gładką skórę i mega tapetę na twarzy :)

Bris

i ogolone nogi nie wiem jakim sposobem

_lola_

bo to jest poprostu film ....

ocenił(a) film na 6
Angelique_92

hahah no tak ale poogladaj sobie filmy stylizowane na np.XIX wiek,tam też pachy mają wygolone,wypaćkane paznokietki ,brwi itd także to nie nowość,tak naprawdę to nie wiem czy chciałabym oglądać jej owłosione nogi:P

ocenił(a) film na 7
Angelique_92

Może w domu była brzytwa, korzystali z niej regularnie i ostrzyli? Zresztą poza razówkami ludzkość znała wcześniej sposoby golenia; ostre kamienie, zęby rekina, ogień. Wody do mycia też mieli pod dostatkiem. W przeciwieństwie do Toma w castaway wychowali się tam i lepiej sobie radzili, mieli też "dom" i proste wyposażenie.

ocenił(a) film na 7
Angelique_92

Też mnie to zastanawia!!!! syfów nie mieli, nic ich nie gryzło (chodzi o robale), ogoleni, w koncu dorastali to gdzie są wlosy pod pachami u dziewczyny???? nie ma... poza tym zęby... nie mieli szczoteczek do zębów... w Cast Away przynajmniej był poruszony ten wątek - ktory również bardzo mnie ciekawi
bajka!!! niestety na prawdę to wygladaloby to bardziej jak w "Szkole Przetrwania" Discovery Chanel - POLECAM;)

Angelique_92

otóż to. zero pryszcza,nogi i pachy wydepilowane,włosy piękne i zadbane,brwi wyregulowane,zęby w extra stanie. ;-)

dianka1611

Wszystko dzięki temu, że parzyli się zawsze wtedy kiedy mieli na to ochotę:)

dianka1611

Niby macie racje z tą gładkością, czystoscią itd. ale tak naprawde nie ma podstaw zeby się czepiać. Ktoś już napisał, że mieli matkę, któa ich tego wszystkiego nauczyła, poza tym mieli też jakieś tam swoje rzeczy zabrane ze statku, no nie? Nie wiadomo też ile oni jako "dorośli" mieli lat, bo na mój gust to oni nastolatkami byli jeszcze. Przecież Lilly dopiero co dostała miesiaczkę, Richard lekko zaszkowany tym, co się działo z jego dolną częścią ciała ;) też ledwo co zaczął dojrzewać. Wyraźnie został pokazany ich młodzieńczy bunt, zatem wszystko to wskazuje na ich młody wiek, kiedy to rzeczywiście owłosieni jeszcze być wcale nie musieli ;] a ładna cera? sie odżywiali zdrowo :) jakieś kraby, ryby, małże, owoce... Na upartego można zarówno czepiać się wszystkiego, jak i wszystko czymś uzasadnić :)