PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010772}

Powrót w kosmos

Return to Space
2022
7,0 1,9 tys. ocen
7,0 10 1 1947
Powrót w kosmos
powrót do forum filmu Powrót w kosmos

Rewelacyjnie się to ogląda - trzymałem kciuki za Space X od samego początku i w końcu firma pokazuje na co ją stać. Elon to wizjoner, który dąży do lądowania na Księżycu a może i na Marsie - myślę, że to kwestia czasu i mam nadzieję, że uda mi się to zobaczyć. Polecam!

skynet1234

Zastanowiłeś się po kiego ma się lecieć po raz kolejny na księżyc? Jaki to na sens? Kolejny amerykański amoralny miliarder, który wypier... pieniądze w błoto, bo może. Ma do tego prawo, w końcu to jego kasa, którą zarobił kosztem iluś tam tysięcy czy milionów ludzi, ale niech złamas nie twierdzi, że kieruje nim coś więcej niż chory egoizm i chęć dalszego pomnażania kasy nie wiadomi po co, natomiast kosztem klejnych ludzi!

ocenił(a) film na 8
JackCarver

Ciekawe. Sam zadajesz sobie pytania, i sam na nie sobie odpowiadasz. Ja cieszę się, że film wywołał u Ciebie emocje - po to jest kino.

ocenił(a) film na 8
JackCarver

Chyba nie oglądałeś uważnie. Mówiła o tym Megan (żona Douga) - przede wszystkim robią to po to, aby przenosić granicę ludzkich możliwości. Nigdy nie wiadomo do czego nas doprowadzi eksploracja w tę stronę. To trochę jak z ewolucją - badamy różne kierunki i patrzymy, który 'zaskoczy'. Tym komentarzem trochę pasujesz do dziennikarza, który kiedyś spytał himalaistów 'po co pakują się na Mount Everest?', odpowiedź była prosta - bo tam stoi. Nie odbieraj tego jak atak, po prostu mi się skojarzyło :) Można przeżyć życie proste (sam jestem przykładem), ale nie odbierajmy ludziom możliwości rozwoju jeśli tego chcą. I najważniejsze - nie musisz wszystkiego rozumieć :) To co nie jest istotne dla Ciebie, może być znaczące dla innych.