Powrót zła

Mother's Day
2010
6,2 7,3 tys. ocen
6,2 10 1 7269
5,7 3 krytyków
Powrót zła
powrót do forum filmu Powrót zła

Znacie podobne ?

Lost815

Poczytaj książki Jacka Ketchuma :)

ocenił(a) film na 7
kataZynek

a dokładniej jakieś tytuły?

Lost815

http://www.jackketchum.com.pl/bibliografia/bibliografia
Odsyłam na stronę autora :)
Czytałam wszystkie, które wyszły w języku pl. i wszystkie traktują o tym do czego zdolny jest człowiek. Suspens w wykonaniu Ketchuma, to coś niezwykłego, jak dla mnie. Na początek polecam książkę "Straceni", lub 'Poza sezonem" i jej 2 "kontynuacje" t.j. "Potomstwo" i "Kobieta"... Adaptacje nie są raczej niskobudżetowe, co za tym idzie nie wszystkim się podobają, acz warto zerknąć po lekturze. Na prawdę POLECAM!
Zachęcam też to przeczytania opowiadań, osobiście mam zbiór "Królestwo Spokoju" i niektóre z nich nawiązują do wcześniej przeczytanych książek, fajne doświadczenie.

kataZynek

" ...Adaptacje nie są raczej niskobudżetowe, ..." Miało być SĄ raczej :) wkradło mi się NIE :)

ocenił(a) film na 7
kataZynek

,,Poza sezonem,, wydaje się ciekawe

Lost815

jest ;)

ocenił(a) film na 7
kataZynek

a około ile stron?
;)

Lost815

stosunkowo cienka książka... kurcze z 200

Lost815

Nie wiem, czy to aż tak podobne,ale spróbuj "Eden lake"

ocenił(a) film na 7
rena1984

Oglądałam. Podobało mi się ;)

Lost815

Może 'Ostatni dom po lewej' :)

ocenił(a) film na 7
onlyadreams

Hehe też oglądałam ;) tylko tej starszej wersji nie

Lost815

ja mówię o tej nowszej :)

ocenił(a) film na 7
onlyadreams

Oglądałam to, fajny film ;) Oglądałam ostatnio ,, Noc oczyszczenia,, bardzooo fajne! :)

ocenił(a) film na 8
Lost815

Starsza pani musi zniknąć, bardzo dobry suspence :)

ocenił(a) film na 7
Heller1304

Ale to komedia jest :P

ocenił(a) film na 8
Lost815

To był troll :P Ale fajnie,że trafiłem na waszą dyskusję, gdyż bardzo mnie jarają tego typu filmy. ;) Ogólnie już zasysam Ostatni dom po lewej, potem zabiorę się za Noc oczyszczenia.

ocenił(a) film na 7
Heller1304

Racja troll :P mogę wymieniać więcej horrorów wartych obejrzenia ;)

ocenił(a) film na 8
Lost815

To zamieniam się w słuch, mogą być też thrillery jak cuś. ;)

ocenił(a) film na 7
Heller1304

Amityville, Anatomia Strachu, Eden Lake, Inni, Kobieta w czerni, Kiedy dzwoni nieznajomy, Motel, Mama, Nie bój się ciemności, Nieznajomi, Nieproszeni goście, Oczy Julii, Osada, Plaga, Posłańcy, Ring, Klątwa, Secret Window, Sierota, Zabójczy szept, Zejście, 1408, Siła strachu

ocenił(a) film na 8
Lost815

Dzięki siostro. :D

ocenił(a) film na 7
Heller1304

Spoczko :D

ocenił(a) film na 10
Lost815

Azyl identyczne budowanie napięcia

ocenił(a) film na 7
prostreet94

Thx :3

Lost815

[SPOILER] Film przypominał mi "Dziewczynę z sąsiedztwa" i "Amerykańską zbrodnię" (oba filmy to adaptacje książki Ketchuma) - matka psychopatka wychowująca skrzywionych sadystów i ich nabożny stosunek do rodzicielki. Obu bohaterkom źle z oczu patrzy, czyli aktorki świetnie odegrały swoją rolę.
Co denerwowało to głupota głównych bohaterów (standard w tego typu filmach), przeładowanie przemocą (mimo wszystko za dużo było tych scen) i absurd niektórych scen np dwóch facetów tłukących się do rytmu jakiejś wesołej muzyczki. Poza tym całkiem nieźle, chociaż gdyby nie rola Rebecci De Mornay nie wyróżniałby się z wielu podobnych filmów. Ale tak- mocne 6

Lost815

the collector