PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690058}
7,2 32 tys. ocen
7,2 10 1 31772
5,9 15 krytyków
Powstanie Warszawskie
powrót do forum filmu Powstanie Warszawskie

Kapitalne

ocenił(a) film na 10

Nie oceniam historycznej strony Powstania Warszawskiego.
Pomysł przedstawienia tego dramatu oczami "reportera" jest rewelacyjny. Pozwala ożywić filmowe dokumenty z Powstania. Pokazać życie tych ludzi oraz kulisy realizacji kronik wojennych w trudnych warunkach. Oczywiście kolor pozwala udoskonalić przekaz tych tragicznych dni.
Myślę, że ten film pozwoli rozszerzyć krąg zainteresowanych poznaniem tego dramatycznego okresu historii Polski i Warszawy.

ocenił(a) film na 10
stra1zak

Zgadzam się.

szczuruburu_3

Szkoda, że jest puszczany nie we wszytskich kinach i jak u mnie, raz dziennie i to o 12. Siedziałam na sali sama z kuzynką i kiedy bohater wypowiedział słowa "Wszyscy to zobaczą", zrobiło mi się smutno. Gdyby nie my, film przeleciałby ebz echa.
A zapewne na "Miasto '44" też Komasy, film fabularny pognają wszyscy. Z torbą popcornu i kubłem coli. Ludzie szukają fajerwerków...

Megins

nie było tak źle
http://stopklatka.pl/wiadomosci/-/122344068,zwyciestwo-powstania-warszawskiego-p olski-box-office

użytkownik usunięty
stra1zak

Do mnie właśnie pomysł przedstawienia nie przemawia. Całkowicie niepotrzebne są te podłożone głosy, szczególnie że dialogi są bardzo słabe. W dodatku, jeden z głosów podkłada Agnieszka Kunikowska, której głos większość kojarzy ze Shreka więc wyszło to wręcz żałośnie. Chyba lepiej byłoby podłożyć muzykę typową dla tych czasów i odpowiednią dla charakteru scen. A tak to czar prysł.