PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690058}
7,2 32 tys. ocen
7,2 10 1 31772
5,9 15 krytyków
Powstanie Warszawskie
powrót do forum filmu Powstanie Warszawskie

Film po prostu beznadziejny jedynie końcówka ciekawa. Reszta dno !!!! Możecie mówić że jestem
nie czuły ale film okazał się nie wypałem

ocenił(a) film na 9
JLO1810195

A dlaczego tak uważasz?

ocenił(a) film na 10
JLO1810195

Nie jesteś nieczuły, jesteś po prostu głupim bezguściem i beznadziejnym niewypałem.

grd1

wypowiedziała się osoba, która uważa "Avatar" za arcydzieło. sama nie masz lepszego gustu filmowego, więc nie powinnaś się wypowiadać a już tym bardziej wyzywać kogoś od głupich, bo ten nie podziela twojego zdania. w tym momencie stałaś się egocentryczną, zarozumiałą, protekcjonalną su.ką i pseudopatriotką. również pozdrawiam środkowym palcem ;)

ocenił(a) film na 10
isobel

Tak, tak :D

grd1

cieszę się, że się zgadzasz ;* może i tępy gimb, ale za to się nie oszukujesz. tak trzymaj ! może jeszcze będą z ciebie ludzie, laleczko ;)

ocenił(a) film na 10
isobel

Tak, tak :D

ocenił(a) film na 8
JLO1810195

Przecież to nie jest teoria/bajka tylko samo życie. Jak można oceniać w taki sposób walkę i śmierć ludzi i miasta, że było to nieciekawe.

JLO1810195

To nie jest kwestia "nie czułości" (choć może bardziej wrażliwości). To jest raczej rodzaj pewnej dojrzałości, którą osiąga niekoniecznie widz kinowy a ot po prostu człowiek. Dla mnie sam pomysł na ten film jest fantastyczny. Pomijając drastyczne sceny końcowe, które Ciebie jako jedyne poruszyły niczym "masakra piłą mechaniczną" to faktycznie taki odbiór filmu niewiele jest w stanie w Twoje życie wnieść. Jestem to w stanie zrozumieć i zdanie na ten temat mam, choć dyplomatycznie wolę go nie wypowiadać.

Osiągając jednak pewien poziom wiedzy na temat tego okresu, pobudzając wyobraźnię książkami nawet nie przypuszczałem, że będzie mi dane przenieść się na chwilę w czasie. Dla mnie te chwile spędzone w kinie to było nieprawdopodobne przeżycie.

ocenił(a) film na 10
JLO1810195

Tragedią jest Twój wpis. Ocena filmu może być różna, bo każdy będzie brał pod uwagę co innego. Jednemu podkład jest za głośny, drugiemu "głupie" dialogi, trzeciemu za kolorowy film a jeszcze innym brak fabuły. Co jest według Ciebie dnem? Empatia to jest to czego Tobie brakuje.

JLO1810195

Wydaje mi się, że nie powinniśmy oceniać samego filmu, z racji tego, że nie jest to wymyślona historyjka stworzona dla kasy. Jedyne co możemy oceniać w tym wypadku to wkład pracy całego sztabu ludzi, który kupę czasu pracował nad tym, żeby uzyskać taki efekt. Chylę czoła przed tymi ludźmi, że podjęli się, jak dla mnie, tak karkołomnego zadania.