PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690058}
7,2 32 tys. ocen
7,2 10 1 31772
5,9 15 krytyków
Powstanie Warszawskie
powrót do forum filmu Powstanie Warszawskie

Mimo, że uwielbiam tematykę II wojny światowej to ten film mnie niesamowicie nudził. Na
podstawie takich zdjęć można nakręcić świetny film dokumentalny. A z tego filmu nic nie wyniosłem,
niczego się nie dowiedziałem. Tragiczna fabuła o braciach kamerzystach i beznadziejnie
podkładany głos do scen. Końcówka filmu o pół oceny lepsza, niemniej jednak film ten uważam za
nieporozumienie.

ocenił(a) film na 10
Wrzoza

„Na podstawie takich zdjęć można nakręcić świetny film dokumentalny."

Człowieku,ty myślisz co piszesz? Przecież to są prawdziwe nagrania z 1944 roku.Gdy ktoś tam ginie,to ginie naprawdę.W tym filmie nic nie jest reżyserowane.

„Tragiczna fabuła o braciach kamerzystach i beznadziejnie podkładany głos do scen."

Nie zgodzę się z tobą.fakt,niektóre zdania,które mówili Karol i Witek były trochę głupie,ale mi to nie przeszkadzało.Co do drugiej części zdania („beznadziejnie podkładany głos do scen")...PO RAZ DRUGI...CZY TY MYŚLISZ CO PISZESZ!!!!!
Do twojej wiadomości:większość zdań w tym filmie była wyczytywana z ruchu warg.CO TY MYŚLISZ,ŻE KOBIETA ZSZYWAJĄCA FLAGĘ BĘDZIE ŚPIEWAĆ BOGURODZICĘ ALBO HYMN POLSKI?

„Końcówka filmu o pół oceny lepsza[...]"

Za samą końcówkę film powinien dostać Oscara w kategorii „Najlepszy film zagraniczny" albo „Najlepszy film fabularny".2,5/10 to obraza dla tego filmu i ludzi którzy zginęli w powstaniu

„niemniej jednak film ten uważam za nieporozumienie."

Uzasadnij swoją ocenę,bo tego nie zrobiłeś

„Mimo, że uwielbiam tematykę II wojny światowej"

HAHHAHAHAHAHAHHAHAHA,nie rozśmieszaj mnie.

Asterix i obelix:misja kleopatra - 10/10
Madagaskar 3 - 8/10
Bękarty Wojny- 10/10
8 mila - 8/10
Drogówka- 9/10
Shrek-9/10

Ty tej wojny to uczyłeś się chyba tylko z Bękartów wojny,które na dodatek są totalną fikcją.Nie mówię,że nie lubię filmów Quentina,ale kuźwa...Zrozum dziecko,że ten film to fikcja,nieprawda.Żydzi nie zabili Hitlera w kinie.Żydzi nie stworzyli tajnych oddziałów,które rozwalały w pień wojska hitlera.A „Powstanie warszawskie" to sama prawda.Wiem że się powtarzam,ale jak ktoś tam ginie,to ginie naprawdę.Ciała,które widzisz na koniec filmu,to prawdziwi martwi ludzie.

PODSUMOWANIE:
Po spojrzeniu na twój profil widzę,że mam do czynienia albo z dzieckiem (Asterix i Obelix 10/10,Madagaskar 3 8/10) Albo z kolejnym gimbusem,którego siłą zaciągnięto na film i który ma,cytując jednego z żołnierzy z filmu „W Dupie!" Historię...Albo jesteś takim trollem-nietrollem,jak smlaczyk:

http://www.filmweb.pl/user/smalczyk130

A ja głupi myślałem,że to nieprawda,że gimbusy nie chcą znać historii.

Na koniec 2 cytaty,który powinien dać ci do myślenia:

Naród, który nie zna swej przeszłości nie ma szans na napisanie nowej historii
Autor: nieznany

Naród,który nie zna swojej historii,skazany jest na jej powtórne przeżycie
Autor: Piotr Konieczka

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem