Mimo, że uwielbiam tematykę II wojny światowej to ten film mnie niesamowicie nudził. Na
podstawie takich zdjęć można nakręcić świetny film dokumentalny. A z tego filmu nic nie wyniosłem,
niczego się nie dowiedziałem. Tragiczna fabuła o braciach kamerzystach i beznadziejnie
podkładany głos do scen. Końcówka filmu o pół oceny lepsza, niemniej jednak film ten uważam za
nieporozumienie.
„Na podstawie takich zdjęć można nakręcić świetny film dokumentalny."
Człowieku,ty myślisz co piszesz? Przecież to są prawdziwe nagrania z 1944 roku.Gdy ktoś tam ginie,to ginie naprawdę.W tym filmie nic nie jest reżyserowane.
„Tragiczna fabuła o braciach kamerzystach i beznadziejnie podkładany głos do scen."
Nie zgodzę się z tobą.fakt,niektóre zdania,które mówili Karol i Witek były trochę głupie,ale mi to nie przeszkadzało.Co do drugiej części zdania („beznadziejnie podkładany głos do scen")...PO RAZ DRUGI...CZY TY MYŚLISZ CO PISZESZ!!!!!
Do twojej wiadomości:większość zdań w tym filmie była wyczytywana z ruchu warg.CO TY MYŚLISZ,ŻE KOBIETA ZSZYWAJĄCA FLAGĘ BĘDZIE ŚPIEWAĆ BOGURODZICĘ ALBO HYMN POLSKI?
„Końcówka filmu o pół oceny lepsza[...]"
Za samą końcówkę film powinien dostać Oscara w kategorii „Najlepszy film zagraniczny" albo „Najlepszy film fabularny".2,5/10 to obraza dla tego filmu i ludzi którzy zginęli w powstaniu
„niemniej jednak film ten uważam za nieporozumienie."
Uzasadnij swoją ocenę,bo tego nie zrobiłeś
„Mimo, że uwielbiam tematykę II wojny światowej"
HAHHAHAHAHAHAHHAHAHA,nie rozśmieszaj mnie.
Asterix i obelix:misja kleopatra - 10/10
Madagaskar 3 - 8/10
Bękarty Wojny- 10/10
8 mila - 8/10
Drogówka- 9/10
Shrek-9/10
Ty tej wojny to uczyłeś się chyba tylko z Bękartów wojny,które na dodatek są totalną fikcją.Nie mówię,że nie lubię filmów Quentina,ale kuźwa...Zrozum dziecko,że ten film to fikcja,nieprawda.Żydzi nie zabili Hitlera w kinie.Żydzi nie stworzyli tajnych oddziałów,które rozwalały w pień wojska hitlera.A „Powstanie warszawskie" to sama prawda.Wiem że się powtarzam,ale jak ktoś tam ginie,to ginie naprawdę.Ciała,które widzisz na koniec filmu,to prawdziwi martwi ludzie.
PODSUMOWANIE:
Po spojrzeniu na twój profil widzę,że mam do czynienia albo z dzieckiem (Asterix i Obelix 10/10,Madagaskar 3 8/10) Albo z kolejnym gimbusem,którego siłą zaciągnięto na film i który ma,cytując jednego z żołnierzy z filmu „W Dupie!" Historię...Albo jesteś takim trollem-nietrollem,jak smlaczyk:
http://www.filmweb.pl/user/smalczyk130
A ja głupi myślałem,że to nieprawda,że gimbusy nie chcą znać historii.
Na koniec 2 cytaty,który powinien dać ci do myślenia:
Naród, który nie zna swej przeszłości nie ma szans na napisanie nowej historii
Autor: nieznany
Naród,który nie zna swojej historii,skazany jest na jej powtórne przeżycie
Autor: Piotr Konieczka