PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690058}
7,2 32 tys. ocen
7,2 10 1 31772
5,9 15 krytyków
Powstanie Warszawskie
powrót do forum filmu Powstanie Warszawskie

Zdarza się tu obrażanie Powstańców, jakieś takie w stylu bolszewickim. Na to zgody być nie może.

jke

Trochę przesadzasz. Mi też się nie podoba, że dzieci chcące pokazać, jakie są dorosłe i jak bardzo wszystko mają gdzieś obrażają Bohaterów, bez których teraz bylibyśmy Niemcami, albo ludźmi bez żadnej godności. Nie mówię, że akurat Powstanie Warszawskie wiele dało, ale ci ludzie byli Wielcy. Gdyby takich nie było Polska by nie istniała. Szkoda jednak nerwów i czasu na osoby, które tego nie rozumieją i jedynie w Internecie mogą wyrazić swoje zdanie. Pozostali to osoby o innym podejściu do sprawy, nie mówię o tych obrażających, ale o przeciwników Powstania. Mają prawo do własnych poglądów i wydaje mi się, że po prostu mają inną mentalność, myślą logicznie, widzą wszystko czarno-białe, w przeciwieństwie do osób takich jak ja, i wydaje mi się, że Ty, dla których są ważniejsze rzeczy niż te, które można policzyć i zanalizować, takie jak odwaga i honor. Przykro mi jest, że obecnie moje pokolenie zwyczajnie to olewa w najlepszym przypadku, bo zawsze można zwyzywać i poprzeklinać na temat o którym nie ma się pojęcia. Nie chcę udawać, że sama jestem nie wiem jak dorosła, bo jestem dopiero w gimnazjum (proszę bardzo, niech moi dojrzali rówieśnicy zwyzywają mnie od gimbazy), ale uważam się za patriotkę i jestem dumna z historii mojego kraju, bo drugiej, równie pięknej nie ma.

ocenił(a) film na 10
Trollvis

Jak na gimnazjalistkę, jesteś bardzo dojrzałą osobą, fajnie to napisałaś :)

jke

czasami się zastanawiam po co powstają takie filmy? chyba po to żeby ludzie mieli się o co żreć na forach :) mnie to osobiście nie rusza, traktuję film jako rozrywkę, a jeżeli ktoś pragnie faktów niech podejdzie do biblioteki na dział II wojny światowej.

ocenił(a) film na 10
h4r

Rozrywkę ? Bardzo to prostackie.