Powstanie

Uprising
2001
5,5 957  ocen
5,5 10 1 957
7,0 2 krytyków
Powstanie
powrót do forum filmu Powstanie

Witam,
czy ktoś umiałby mi powiedzieć jaki tytuł nosi muzyka wykonywana na skrzypcach, którą zaraz na samym początku filmu nuci główny bohater filmu a wydobywa się ona z gramofonu...muzyka ta kończy też film(napisy)-niestety nie zdążyłem zobaczyć nazwy utworu...jest to chyba jakiś koncert na skrzypce ale nie wiem...będę bardzo wdzięczny za pomoc.Czekam na podpowiedzi, linki itd.Daniel

ocenił(a) film na 7
sonar25

WITAM,
TO NIE KONCERT NA SKRZYPCE.WYDAJE MI SIĘ, ŻE TO "CANTES IN MEMORY" – BENJAMINA BRITTENA. DOKŁADNIEJ UTWÓR "FRATRES".
JEŚŁI CI SIĘ PODOBAŁ POSŁUCHAJ "WAR REQUIEM" TEGO SAMEGO KOMPOZYTORA. POLECAM.

jabu

"Fratres" - bardzo mi się podobało niestety nie chodziło mi o to...o "Cantes In Memory" też nie :-(. Ten utwór przy którym na samym
początku tańczył przy gramofonie główny bohater przypominał coś jakby Warszawiankę...albo coś z pieśni patriotycznych(tak mi się trochę wydawało) i było słychać przede wszystkim skrzypce.
KTO WIE CO TO ZA UTWÓR????????
P.S. Przesłuchałem też soundtrack z filmu ale tam tego nie ma.Może ktoś ma film i mógłby w napisach końcowych sprawdzić??

ocenił(a) film na 7
sonar25

POSIADAM FILM NA DVD, ALE W LIŚCIE PŁAC NIE MA UTWORU, KTÓRY BY PODCHODZIŁ POD MOTYW, O KTÓRY PYTASZ. JAK GO WYTROPIĘ W WOLNEJ CHWILI TO ZAMIESZCZĘ TU DANE, POZDRAWIAM.

ocenił(a) film na 5
jabu

jabu, tym razem to chyba ja cię poprawię.
Wydaje mi się, że masz na myśli "Cantus in memoriam Benjamin Britten", którego kompozytorem jest Avro Part. Popraw mnie jeśli się mylę.

ocenił(a) film na 7
Pawian

Witam,
chyba masz rację,
pozdrawiam,
jabu