PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338357}
5,9 5,9 tys. ocen
5,9 10 1 5917
5,8 5 krytyków
Poziom -2
powrót do forum filmu Poziom -2

5/10

ocenił(a) film na 5

TO JUŻ BYŁO!!!W 2005r wyprodukowano film pod tytułem "NO Way Up", o tym samym,tylko głównym bohaterem był mężczyzna,a akcja toczyła się na podziemnej części parkingu E5. Mordercą też była ta sama osoba w obydwu filmach:(Dlatego mnie nie zachwycił!Porażka!

ocenił(a) film na 7
halfo1

To jest Ameryka - bardzo dużo filmów się powtarza fabułą i nic na to nie poradzimy - jednym się to podoba, a drugim nie.
Jeżeli się nie mylę to oprócz tej płciowej różności i innego parkingu to te dwa filmy różniły się tym, że w "W potrzasku" (No Way Up) czarny charakter pokazał swoją twarz pod koniec filmu, a w "P2" prawie na samym początku.
Ogólnie P2 wydał mi się filmem lepszym :)

halfo1

Nie widziałem "No way up" ale z rate'ami na imdb wypada słabiej od P2. Ponadto to że w P2 jest kobieta a nie jakiś koleś jest wg mnie tylko i wyłącznie atutem filmu. Właściwie sam zabieg przeprowadzony na początku filmu przez twórców, a mianowicie przebranie głównej bohaterki w suknię z mega[fajnym] dekoltem zapowiada że ich dzieło będzie raczej syfem i to panna [nie thrill] ma robić za atrakcję w filmie. I tak w sumie było, co mi do końca nie przeszkadza bo Rachel Nichols jest na prawdę ładna i miło było popatrzeć na jej zmagania właśnie w owej kreacji ;]