Próba ogniowa

Fireproof
2008
7,2 16 tys. ocen
7,2 10 1 15962
7,0 2 krytyków
Próba ogniowa
powrót do forum filmu Próba ogniowa

Kiepska gra aktorska , jeszcze gorsze zdjęcia. zero akcji , gówniany scenariusz. Nie wiem skąd ta wysoka nota na filwebie , bo film jest tak gówniany , że nadaje się tylko do spuszczenia w klozecie razem z świeżą kupką. Jednym słowem strata czasu i energi. Zdecydowanie 1/10

ocenił(a) film na 9
Szaraszafa

A jakiej akcji ty się spodziewałeś po dramacie obyczajowym? Widać że nie znasz jeszcze życia, dlatego nie zrozumiałeś chyba tematu filmu. Chyba, że sugerując się tytułem filmu chciałeś obejrzeć spektakularny film o gaszeniu pożarów, a tym przypadku "Próba Ogniowa" odnosi się do małżeństwa

Szaraszafa

Jeśli Twoim zdaniem ten film jest kiepski to nie wiem który film by ci sie spodobał. Film jest genialny obejrzałem go 2 razy i uważam że jest to jeden z nielicznych filmów które znam co posiada w sobie jakieś mądre przesłanie do człowieka.

bezik101

eeeno, bez przesady.
Filmów z mądrym przesłaniem jest chyba więcej ;)

Szaraszafa

Kretyńska wypowiedź idioty. "Kiepska gra aktorska' - mało którzy aktorzy mogą się pochwalić tak doskonałą interpretacją swych roli, zwłaszcza w tak trudnych tematach, jakie występują w filmie. Scenariusz to majstersztych, proponuję Ci uczciwie zastanowić się nad przekazem filmu, a nie zaśmiecać forum wymyślanymi przez pół dnia tekścikami.

ocenił(a) film na 7
Szaraszafa

Tak jak pisałem w innym miejscu - do tego filmu trzeba dorosnąć. Ty tego jeszcze nie zrobiłeś.

ocenił(a) film na 3
michalkturek

O Boże, ludzie, jaki jazgot... Weźcie wyluzujcie. Wątpię, żeby przesłanie mi umknęło -to w ogóle możliwe w tym przypadku?- co nie zmienia faktu, że film jest po prostu TANDETNY i PRZESŁODZONY. Jasne przesłanie, morał, idea genialne, ale w dobrym filmie nie chodzi o to, żeby przesłanie waliło Cię jak cegłówka w łeb w pierwszych 5min filmu. Nie chce nikogo tu obrazić, no ale to jest poziom dla debili jak wszystko mówię d-o-ł-o-w-n-i-e i w-p-r-o-s-t t-a-k z-e-b-y k-a-z-d-y z-r-o-z-u-m-i-a-l a jak nawet używam metafory to z-a-r-a-z j-a w-y-j-a-s-n-i-a-m t--aa--k z-e-b-y n-i-e-d-a-j-B-o-z-e n-i-e b-y-l-o n-i-e-p-o-r-o-z-u-m-i-e-n. "Piękne" przemowy które to niby spontanicznie wypowiadali bohaterowie mogłyby się znaleźć w opracowaniach i komentarzach do filmu, a nie w samej jego treści.

ocenił(a) film na 5
Sanichi

zgadzam się! przesłanie filmu zrozumiałam jak najbardziej, podobał mi się motyw 'love dare', ale gra była naprawdę słaba, dialogi jeszcze słabsze, o dziwo najbardziej realistyczne wydawaly się momenty akcji choć strażakiem nie jestem i pewnie nie tak to wygląda.

ocenił(a) film na 3
lilith_goot

Kłucili się też całkiem realistycznie ;)

lilith_goot

Już błagam nie czepiajcie się gry aktorskiej!! to jest film amatorski i gra w nim tylko dwóch profesjonalnych aktorów.