PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544006}

Prawnik z Lincolna

The Lincoln Lawyer
2011
7,5 84 tys. ocen
7,5 10 1 84404
6,6 22 krytyków
Prawnik z Lincolna
powrót do forum filmu Prawnik z Lincolna

Oglądając ten film czas bardzo szybko mija.
Możemy spędzić bite dwie godziny , rozkoszując się sprawnie rozegraną fabuła z co prawda troszkę schematycznymi wzorcami.
Jednak trzeba przyznać iż film ma więcej plusów jak minusów ,ogląda się go naprawdę przyjemnie :)
Dobry dramat o tematyce sądowej,nie będziemy się na pewno nudzić tym bardziej miłośnicy takiego gatunku, dla nich będzie to perełka.
Jak dla mnie mocne 7,5 :)

ocenił(a) film na 8
Fireghost

Zgadza się.
Wreszcie po całej masie durnych albo nudnych filmów trafiłem na ten oto i był to mile spędzony czas.
Brak większych dziur w scenariuszu, dobra akcja i niezli aktorzy. Matthew McConaughey w zupełnie niespotykanej odsłonie :)
Polecam.
8/10

ocenił(a) film na 8
Brat_Dextera

czy niespotykanej - raczej bym nie powiedział (http://www.filmweb.pl/film/Czas+zabijania-1996-4794) w Czasie Zabijania - rewelacja

Ale rację przyznam że ten film również był dobry

ocenił(a) film na 8
Fireghost

Zgadzam się co do słowa tutaj z Panami. Bardzo dobry dramat sądowy. Fabuła została oparta na, chociaż nie czytałem, to mniemam, że dobrej książce, więc spodziewałem się, że będzie to mocny element filmu i nie myliłem się. Dwie godziny bardzo szyko mijają, pomimo tego, że historia jest tutaj ukazana w normalnym tempie.

Koniec wam się spodoba, gwarantuję. Założę się, że na Twojej buzi pojawi się wtedy uśmiech... satysfakcji? Satysfakcji po obejrzeniu dobrego kina? Zadowolenia z zakończenia? Przekonaj się i obejrzyj!

Ja również polecam. :)

ocenił(a) film na 8
Rubin91

Wszyscy macie 100% rację film bardzo dobry, oby takich więcej

ocenił(a) film na 8
Fireghost

siadasz i oglądasz, od początku do końca :)

ocenił(a) film na 9
Fireghost

Przypadkiem trafiłam na ten tytuł i jestem miło zaskoczona! Jeden z lepszych dramatów/kryminałów jaki ostatnio widziałam, bez łopatologii czy debilologii. Świetne dynamiczne zdjęcia, muzyka, klimat - trochę retro, ale jak za najlepszych filmów sensacyjnych z Zachodniego Wybrzeża z lat 70 :) Dobra rozkmina z fajną wkrętką, choć szczegóły i poboczne wątki trochę przewidywalne i schematyczne.
Aktorzy - ani złego słowa, ogólnie obejrzałam od początku do końca jak rzadko który film ostatnio. Dziwne, że filmu nie było w Polsce..?!

ocenił(a) film na 9
pris

zgadzam się bardzo dobry thriller, fajnie to wszystko zmontowali, przywołuje mi na myśl innym równie dobry Fracture z Goslingiem i Hopkinsem

ocenił(a) film na 8
paramedyk113

Film bardzo dobry.Faktycznie przypomina "Fracture".Mnie jednak bardziej skojarzył się z "Criminal Law" z G.Oldmanem i K.Baconem - analogia w swoistej grze między klientem-psychopatą i prawnikiem w moralnej( i nie tylko) pułapce.

ocenił(a) film na 9
Fireghost

Dołączam się do przedmówców. Kawałek niezłego kina. Dobrze spędzony czas, bez względu na upodobania odnośnie gatunków filmowych.
Ocena na fw jak najbardziej adekwatna do filmu.

prosper_2

Potwierdzam film dobry! Naprawdę warto zobaczyć.

Moderatorrr

Nim zdecydowałam się obejrzeć film, docierało do mnie zewsząd wiele opinii, że Matthew absolutnie nie pasuje do roli Micka. Dlatego najpierw przeczytałam książkę (wciąga podobnie jak film, zajęło mi to jeden dzień), a już tego samego dnia wieczorem zasiadłam do seansu. I muszę przyznać, że Matt przeszedł samego siebie, przynajmniej moim zdaniem. Fantastyczna rola. Podobnie, jak film! Bardzo dobry.
I trzeba przyznać, że Josh Lucas w swojej roli też sprawdził się znakomicie! Moim zdaniem dwie najlepiej zagrane postacie w całej historii.