Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216628
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Tak dobry film zniszczyli tak beznadziejna koncowka? Dobrze sie oglada polecam bardzo ale.......

ocenił(a) film na 8
faxsior

moim zdaniem nic złego nie jest z końcem tego film , skończył sie nawet lepiej niz przypuszczałem jak najbardziej polecam film a w szczególności końcówke !!!

ocenił(a) film na 9
bodzios84

końcówka poniżej oczekiwań. 100% filmu byłem po stronie Clyde więc przyjąłbym z entuzjazmem kolejne wybuchy i zamachy. Ale nic, czarny rycerz sprawiedliwości musi zabłysnąć. W sumie nie wymyśliłbym lepszego zakończenia na ten moment, więc pewnie musiało tak być. film rewelacja 9/10 daje. uwielbiam takie filmy naprawdę..

ocenił(a) film na 5
tenTypWTK

[SPOJLER]
Dla mnie nie był taki rewelacyjny znowu.
Dałem 7/10.
Początek bardzo płynny i szybki, a końcówka strasznie wolna. To mi się nie podoba w filmach. Można zacząć i rozbudowywać akcje, żeby na końcu nabrała tępa. A tak siedzimy i myślimy że tutaj nagle szybko się coś wydarzy, a musimy czekać na rozwikłanie sytuacji dłuższą chwilę.
Trochę nietrafione posunięcie z tym tunelem. Taka strasznie nierealna opcja. Taktykiem może być i mistrzowskim, ale nie aż takim żeby zrobić niezły tunel pod całym więzieniem.
Do tego ta rozkmina z samochodami. Po tym co powiedział każdy mógł się domyślić że najłatwiej zlikwidować grupę, jeżeli grupa się trzyma razem. Nieścisłość że ktoś pomyślał iż w więzieniu będzie bezpiecznie.
Aczkolwiek całe przesłanie filmu jest bardzo dobre.
Tylko ta końcówka jest naprawdę źle dobrana. Stoję cały czas po stronie Clyde'a, a na samym końcu odwracam się przez jego złe posunięcie. Chciał dać nauczkę i chyba doszło do niektórych o co chodzi. Tylko po kiego jeszcze chce zabijać? Może trochę rozumiem że kiedy niszczy się starszych i zastępuje młodszymi z wyobraźnią można coś zmieniać.
Pozdrawiam.

tenTypWTK

[spoilery]
Lepsze zakończenie byłoby jakby napalm wybuchł zgodnie z planem. Ale zawsze prawo musi wygrać, a końcówka musi być ckliwa do bólu :/
I z tym tunelem było ciekawe, ale to że go znaleźli tak szybko i że "super-taktyk" Clyde go nie zakamuflował to duży błąd w scenariuszu.
Dlatego nie 9 tylko 7/10

ocenił(a) film na 8
bodzios84

Zdecydowanie racja. Również mocno sie zniesmaczyłem, bo co jak co ale film w ponad 80% czasu trwania jest naprawde świetny, a tu pod koniec...no cóż, nie można mieć wszystkiego!
7/10

faxsior

podpisuję się pod tą opinią obiema rękami.

pomysł na film świetny, akcja trzyma w napięciu, rozwój sytuacji ciekawi.. a gdy zobaczyłem tunel zacząłem się śmiać :) śmierdzi prison breakiem. nie mogę napisać, że "dobro" zwycięża, bo nie wiem kogo nazwać tu dobrym. ten prawnik jest skorumpowany, więzień staje się złym po osobistej tragedii.

film można dedykować zarówno tym obecnym, jak i przyszłym prawnikom :)

ocenił(a) film na 8
faxsior

Zgadzam się. Film rewelacyjny ale popsuty końcówką. Tylko dlatego dałem
8/10 a nie 9/10. Można było pomyśleć nad innym zakończeniem i kontynuacją w
postaci następnej części. Postanowiono inaczej - SZKODA. :(