Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216603
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Naprawdę dobrze się zaczął, fajnie zarysowane postaci, szczególnie postać Butlera, ale
potem film troszkę zaczyna się sypać... Nieudolność policji jest tak dobijająca (SPOILER

jak można
nie sprawdzić trasy przejazdu najbardziej zagrożonych osób w mieście, jak można nie
sprawdzić nawet izolatki w której zamykamy najgroźniejszego przestępcę w kraju, jak można podłożyć ładunek wybuchowy i wysadzić pół więzienia zabijając człowieka w świetle prawa niewinnego i potem na czillu pójśc na koncert córki bez konsekwencji prawnych...

KONIEC SPOJLERA) że psuje
dość mocno moje odczucia co do filmu... W tym gatunku wymagane powinno być jednak
minimum realizmu i logiki. Szkoda, bo potencjał był ogromny... Brawa dla odtwórców
głównych ról.

ocenił(a) film na 9
doktor_nauk

A jak można wypuścić mafię pruszkowską, bo nie było żadnych dowodów..samo życie:) Film jak dla mnie rewelacyjny

doktor_nauk

Zgadzam sie. Dla mnie tez 7/10. Dobrze zargumentowales swoja wypowiedz. Dokladnie to samo mialem napisac.... P;)

ocenił(a) film na 8
doktor_nauk

Zgadzam się. W tym aspekcie trochę przegięli.
Reszta jak najbardziej ok, a już mocną stroną tego filmu jest fabuła. Zwłaszcza "zagranie z widzem" gdzie po pół godzinie filmu morderca nie żyje a wtedy widz się zastanawia nad jednym - co tu się niby ma jeszcze wydarzyć?...i takie filmy lubię:)