Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216641
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Początek naprawde dobry, ale do momentu jak zamsta jest zemstą a nie "zabije wszystkich
i wam pokaże". Pierwsze dwa zabójstwa jak najbardziej słuszne. Trzecie, obrońcy, dał
szanse na uratowanie. W końcu nie jego wina że musiał bronić mende, każdy ma prawo do
adwokata. Sędzina, hmm, jaka praca taka płaca. Na tym powinny się skończyć morderstwa i
zacząć się proces. Proces w którym Buttler z kretesem pokonuje Foxxa i odbiera mu to co
najważniejsze czyli przegrana sprawa w której myślał (foxx) że to tylko formalność. A zamiast
tego postanowili zrobić Johna Rambo który zabije wszyskich którzy mu się sprzeciwią,
brakowało tylko pościgów rodem z szybkich i wściekłych. No może z z tym ostatnim
zdaniem przesadziłem, ale chciałem tylko pokazać że ten fim powinien wygladać inaczej
żeby można mu było dawać 10/10 i nazywać rewelacyjnym jak to na tym forum miało już
miejsce. Nawet chyba były porównania do Siedem (chyba że źle przeczytałem poprzednie
posty) który ani troche nie jest podobny bo tam było wszysko dokładnie przemyślane
wszystko miało cel a w tym filmie jak już napisałem tylko max 4 morderstwa miały.

ocenił(a) film na 6
dassad

zgadzam się w stu procentach

ocenił(a) film na 7
dassad

100% true

ocenił(a) film na 6
_zabka_

kolo siedem to nawet nie lezalo szkoda bo poczatek niezly co do wypowiedzi wyzej 100% zgadzam sie

ocenił(a) film na 5
dassad

Właśnie skończyłem oglądać. Dokładnie jak napisałeś, pomysł i początek niezły. Im dalej tym większy bezsens i zmarnowany potencjał.