Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216633
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Dobry

ocenił(a) film na 7

Dobry film, ale zakończenie mogłoby byc inne. A bylo niestety typowo amerykanskie, choc mozna sie bylo tego bardziej niz spodziewac. Ale ogolnie polecam. Mocne 7.

ocenił(a) film na 8
Ado666

Film świetny, ale zakończenie dla mnie 3/10. Tylko się zdenerwowałem :)

ocenił(a) film na 8
Ado666

w rzeczy samej liczyłem na kompletną demolkę:) ale i tak film godny uwagi.

ocenił(a) film na 8
Ado666

Ja również czuje niedosyt :D Miał być wielki finał, fajerweki, setki ofiar, a tu nic :D Poza tym postać głównego bohatera wzbudzała sympatie, no i z jednej strony miał racje w tym co chciał dokonać, no coż... scenarzyści mieli jednak inne plany co do jego osoby, chetnie zobaczyłbym alternatywne zakończenie, o ile takie istnieje/powstanie.

ocenił(a) film na 6
Ado666

dokladnie! czy chociaz raz nie mogliby po prostu wszystkich usmiercic jednym, wielkim wybuchem :P

ocenił(a) film na 9
imra46

dokladnie mam takie same odczucia, caly film naprawde moim zdaniem bardzo dobry ale ta koncowka tylko mnie wkur...:) postac grana przez Jamie'go Foxx'a byla tak irytujaca ze tylko czekalem az zginie a tu jak zwykle jak ktos napisal typowo amerykanskie zakonczenie, caly film jak dla mnie 8/10 ale koncowka 2/10 niestety

ocenił(a) film na 8
Ado666

Czy wy nie uważacie że główny bohater trochę przesadził!?!?!?! Czemu i komu winna była np. Sara?!?!?! Stroicie przed komputerem bandytów gotowych rozjebać cały świat!!! To był thriller z ukrytym przekazem, a nie kolejny idiotyczny film a'la masakra teksańską piłą mechaniczną czy coś na ten deseń! nie!! Ten film pokazał, że przemocą nie da się osiągnąć długotrwałego spokoju! Zakończenie bardzo dobre!! może lekko naciągany fakt, że Foxx wyprzedził Butlera w celi więziennej, chociaż różnie to mogło wyglądać!
moja nota- 8/10

ocenił(a) film na 6
maciejao

a ile juz bylo takich filmow, ktore maja ukryty przekaz, ktore pokazuja ze przemoca nie da sie nic osiagnac ile juz bylo takich thrillerow? Ostatnio mam wrazenie ze wszystkie nowe filmy jakie ogladam sa dobre do polowy, pozniej zawsze jest ten sam schemat, mialam taka mala ndzieje ze moze Prawo zemsty bedzie inne.

Ado666

ja tam lubię typowe amerykańskie zakończenia, jakoś mi to nie przeszkadza, że można sie łatwo domyśleć co sie stanie, film dobry, bez rewelacji ważne że wciągający