Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216592
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Clyde miał świetny plan i zrealizował go w 100%
Zrobił to co chciał krok po kroku przez cały czas ma inicjatywę i to rozdaje karty.
Szacun za świetny film za rolę Butlera i nieprzeciętną pomysłowość twórców filmu.
10/10!!

ocenił(a) film na 8
Radzio3i6

Cóż w pełni się zgadzam, chociaż zakończenie filmu mi się nie podobało, może gdyby po prostu tą bombę gdzieś wynieśli to jeszcze, ale nie, że zanieśli ją do więzienia i niech się dzieje co chce ;)
Pewnie spokojnie miałby 9, no ale to zakończenie... Mimo wszystko pozostała cześć filmu mocno trzyma w napięciu i zasłużone 8/10 ma ode mnie.

ocenił(a) film na 9
Pijaczyna

ale gdyby wynieśli bombę to Clyde by przeżył i dalej by się to wszystko musiało ciągnąć
Niemoralny byłby fakt gdyby Clyde został bez winy i wysadził cały Ratusz wraz z najważniejszymi członkami wymiaru sprawiedliwości
On też musiał odpowiedzieć za swoje czyny.
Podejrzewam że w ostatniej scenie również wygrywa bo niby kto wysłał tą wiadomość do Nicka dzięki której namierzył on kryjówkę Clyda
Być może sam Clyde
Dzięki temu udało się przejrzeć co zrobi Clyde i być krok przed nim.
Clyde wiedział że zginie i sam chciał śmierci by dołączyć do swej rodziny.(to było również zaplanowane)
Jedyne co trzymało go przy życiu to chęć zemsty i naprawa całego chorego systemu co w pełni mu się udaje.
Mi końcówka się podobała.Moim zdaniem jest sprawiedliwa i bardzo przebiegła.
Obiektywnie powinienem dać 8-9 ale z sympatii do Butlera i za jego świetną grę aktorską daje dyche.

Radzio3i6

no tak, tylko te drzwiczki do każdej celi to trochę śmieszne - co nie ma tam fundamentów itp tylko piach pod celami jak 300 lat temu?