Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216603
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Film przypomina Prison break, ale mniej wciąga. Można tu tylko zobaczyć kilka brutalnych scen i nic więcej. 4/10

ocenił(a) film na 8
krzysiek_r86

;0 no mnie też tunel skojarzył się z PB, ale bez przesady. Film jest zupełnie o czymś innym, teraz każdy film, w którym pojawi się więzienie będziesz porównywać do Prisona? Fajnie jakbyś napisał więcej argumentów czemu Prawo Zemsty jest dla Ciebie poniżej oczekiwań, bo brutalne sceny to przesada, nie widziałam tam w sumie żadnej (zależy też co kto uważa za brutalne).

doroti

Skojarzenia z Prisonem to nie jest najgorsze. Pomysł jest dobry na film, pokazanie nieudolności wymiaru sprawiedliwości w porządku, ale nie odczułem w tym filmie emocji. Oglądając thriller spodziewam się że będzie mnie wciągał, będę ciekawy zakończenia, a tu nic takiego nie doświadczyłem. A już zakończenie pozostawia wiele do życzenia.

ocenił(a) film na 9
krzysiek_r86

Ogólnie film b. dobry. Zakończenie faktycznie powinno byc inne. Nie z happy endem tylko bardziej ciężkie, tz. z udaną akcja w ratuszu.

ocenił(a) film na 8
krzysiek_r86

Krzysiek zgodzę się tylko z tym, że końcówka mogłaby być inna. Ja tam odczułam całkiem niezłe emocje i wciągnął mnie od samego początku!!