Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216628
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Koniec

ocenił(a) film na 9

Fajny film ale za końcówkę daje tylko 4/10

ocenił(a) film na 9
bk972

Co prawda spodziewałem się więcej po końcówce, ale ogólnie film był fajny. Można było się pośmiać jak kompromitował system ;]

bk972

Również po zakończeniu filmu miałem niedosyt z powodu marnej końcówki. W alternatywnym zakończeniu bomba powinna wybuchnąć w sali konferencyjnej, a Clyde znaleziony z telefonem komórkowym w swojej celi jednak bez karty SIM co wykluczałoby jego w tym udział ;)

ocenił(a) film na 7
ptopmark

Końcówka popsuła całe pozytywne wrażenie o filmie.

ocenił(a) film na 9
demax

Masz racje mogli się trochę wysilić i coś lepszego wymyślić.

bk972

Fakt koncowka drętwa jak cholera. Mam tu teorie i prosze mnie nie oskarzac o rasizm. Rezyser jst czarny (specjalnie to sprawdzielm) czy jest mozliwe ze chcial na sile zrobic bohatera z Jamiego Foxa walczacego ze zlem tego swiata i broniacego system. Powaznie pytam, o co chodzi. To tak jak by byl lekko niespelna rozumu konczac tak film. Chyba sie niekt tego nie spodziewal. I nie jest to jakas niewiarygodna, zaskakujaca koncowka, tylko nieporozumienie. Nie mowie tutaj zeby Telmie i Louise dawac skrzydla w samochodzie zeby przypadkiem nie spadly w ta przepasc, a chodzi mi o to ze to tak jakby Aragorn dostal zawalu na koncu, albo Gimli zmarl na raka okreznicy.

ocenił(a) film na 7
mc_aron

Co ma reżyser do końcówki? Nie on napisał tę scenę.