Dlaczego rozwalonym?? Ponieważ jedno zdaniem jednego prokuratora, który mówi że już nie dogaduje się przestępcami nie wystarcza , a w jego przypadku to nawet stwierdzenie wypowiedziane za późno. Ale ogółem dałem 8/10 bo trzymał w napięciu.
Kompletnie nie kapuje co napisałeś.
A co do filmu do ciekawy pomysł - bardzo fajnie się ogląda, jest dość nieprzewidywalny i potrafi przykuć do fotela ;-]
Za to jest w nim mnóstwo naiwnych wątków, wręcz NIErealnych...chociażby sam fakt że po stracie rodziny, gość perfidnie planuje i bezlitośnie zabija niewinnych ludzi - sprzeczne CAŁKOWICIE z traumą i utratą tak bliskich osób.
Tak samo można by się czepić tego jak gość zrobił sobie podkop do więzienia <śmiech>to to już w ogóle brzmi jak dobry żart : ) (czy nie prościej by mu było po prostu uciec z niego i z ukrycia planować i zabijać? :) )
z tym podkopem do więzienia to był niezły pomysł według mnie... gdyby uciekł i zabijał z ukrycia wszyscy by wiedzieli, że to on... ale gdy te rzeczy działy się gdy on niby powinien być w więzieniu wprowadziło to element zaskoczenia jak to się dzieje i kto to robi... tak samo widz cały czas zastanawia się jak to możliwe..gdyby było wiadomo od początku, że on sam za tym stoi to moim zdaniem film nie miałby tak intrygującej fabuły