Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216641
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

"Praworządny obywatel" na "Prawo Zemsty"
Bardzo dobry thriller pokazujący jak praworządny obywatel zamiena się w psychopatycznego żądnego zemsty mordecę.Świetna rola Butlera.

ocenił(a) film na 10
Predator10

Zna ktoś może tytuły o podobnej fabule? :) Jak dla mnie film niesamowicie wciągający !!!

ocenił(a) film na 9
pauli2222

Na chwilę obecną nic podobnego mi do głowy nie przychodzi ale jak na coś trafię to napiszę.

ocenił(a) film na 7
Predator10

Może Punisher...

ocenił(a) film na 9
Namir89

Jeszcze nie oglądałem ale dzięki za odpowiedź .

ocenił(a) film na 7
Predator10

Dopiero po lekturze oryginalny tytuł filmu nabiera ironicznego wydźwięku, na co zważywszy "prawo zemsty" nie wypada tak źle, po prostu w świetle polskiego łączenia zemsty niemal ze wszystkim, trudno zauważyć oksymoroniczny charakter tego zestawienia.

Czego w tym filmie brakowało to właśnie wspomnianej przemiany, przez co mamy średniej jakości "gwiazdorówkę". Na ekranie widać tylko "przed" i "po", a jakakolwiek psychologia skończyła się już w zarodku.

ocenił(a) film na 9
schlayer

Zgadzam się tutuł "Prawo zemsty" nie wypada źle.Jednak moim zdaniem zmiana tytułu to zwyłe działanie marketnigowe.Ten film pod tytułem "Praworządny obywatel" cieszył by się o wiele mniejszym zainteresowaniem.

ocenił(a) film na 3
Predator10

Jakbyś dziecko miał chociaż trochę pojęcia o rzeczywistości to byś wiedział, że to nie tłumacze decydują o polskim tytule. Czy ty masz ich za idiotów i myślisz, że nie potrafią tego dosłownie przetłumaczyć?

ocenił(a) film na 9
LuBe

Twoja wypowiedź to odkrycie Ameryki:))))Nie ma co.O tytule decydują ci którzy chcą na tym zarobić i wymyślają taki tytuł aby sciągnąć jak najwięcej publiki do kin i wypożyczalni.A słowo "tłumaczom" powinno być w cudzysłowiu i tu mój błąd.

ocenił(a) film na 3
Predator10

naucz się najpierw precyzyjnie wyrażać swoje myśli a dopiero później odkrywaj Amerykę

ocenił(a) film na 9
LuBe

Jak na razie "odkrycie Ameryki" przypadło tobie:)))))