"Praworządny obywatel" na "Prawo Zemsty"
Bardzo dobry thriller pokazujący jak praworządny obywatel zamiena się w psychopatycznego żądnego zemsty mordecę.Świetna rola Butlera.
Zna ktoś może tytuły o podobnej fabule? :) Jak dla mnie film niesamowicie wciągający !!!
Na chwilę obecną nic podobnego mi do głowy nie przychodzi ale jak na coś trafię to napiszę.
Dopiero po lekturze oryginalny tytuł filmu nabiera ironicznego wydźwięku, na co zważywszy "prawo zemsty" nie wypada tak źle, po prostu w świetle polskiego łączenia zemsty niemal ze wszystkim, trudno zauważyć oksymoroniczny charakter tego zestawienia.
Czego w tym filmie brakowało to właśnie wspomnianej przemiany, przez co mamy średniej jakości "gwiazdorówkę". Na ekranie widać tylko "przed" i "po", a jakakolwiek psychologia skończyła się już w zarodku.
Zgadzam się tutuł "Prawo zemsty" nie wypada źle.Jednak moim zdaniem zmiana tytułu to zwyłe działanie marketnigowe.Ten film pod tytułem "Praworządny obywatel" cieszył by się o wiele mniejszym zainteresowaniem.
Jakbyś dziecko miał chociaż trochę pojęcia o rzeczywistości to byś wiedział, że to nie tłumacze decydują o polskim tytule. Czy ty masz ich za idiotów i myślisz, że nie potrafią tego dosłownie przetłumaczyć?
Twoja wypowiedź to odkrycie Ameryki:))))Nie ma co.O tytule decydują ci którzy chcą na tym zarobić i wymyślają taki tytuł aby sciągnąć jak najwięcej publiki do kin i wypożyczalni.A słowo "tłumaczom" powinno być w cudzysłowiu i tu mój błąd.
naucz się najpierw precyzyjnie wyrażać swoje myśli a dopiero później odkrywaj Amerykę