Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216580
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Bez przesady napewno nie dam 10/10.Owszem film super baaardzo mi sie podobał ale na dychę nie zasługuję.Zakończeniem spieprzyli cały film.

wwwiktor

Ja właśnie skończyłam oglądać. I jakie według Ciebie powinno być zakończenie?

monikapn167

Scenarzysta powinien sie zastanowić i być konsewkentnym ot co.tyle w tym temacie.Ja dałem 8/10

ocenił(a) film na 8
wwwiktor

SPOJLER

Bardzo dobry film, może nawet i rewelacyjny ale mi również nie do końca podobało się zakończenie. Od momentu gdy wyszła na jaw cała prawda o sposobach działania Clyde'a to zacząłem być trochę rozczarowany. Cały film trzymał w napięciu i niepewności a rozwiązanie tego okazało się mało realne. Nie mogę pojąć jak Clyde zrobił wszystkie tunele, zainstalował kamery i ogólnie zaaranżował to wszystko. Nie rozumiem jak w izolatce w której przebywał tak groźny więzień mogły być drzwiczki wyjściowe i nikt o tym nie wiedział, prawodopodobnie do każdej z cel było jakieś wejście skoro do każdej z nich było dojście z tunelu.

Podsumowując jednak film bardzo mi się podobał i zasługuje na ocenę między 8 a 9 co nie zmienia faktu, że pod koniec scenarzyści poszli na łatwiznę i wszystko uprościli.

ocenił(a) film na 8
Przemson_26

Popieram.

Film był znakomity do wyjaśnienia metod działań, a szczególnie zespuła ogólną ocenę debilna hollywoodzka końcówka, kiedy to DOBRO wygrywa.

8/10 , a mogłbyć max.