Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216592
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Gdyby nie zakończenie dałbym pewnie 10, bo film naprawdę mi się podobał, ale zakończenie jest
słabe.
Gerard Butler zagrał kapitalnie i za to dla niego oklaski na stojąco.

ocenił(a) film na 7
HLR0211

Zgadzam się niestety. Zakończenie było dla mnie dziwne, zamiast przeprowadzić do końca szatański plan, ucieli akcje w połowie.
Po akcji w sądzie, gdy "najechał" na sędzine, sądziłem, że zakończenie pokaże tryumf umysłu i wywinięcie się od kary, ewentualne przyznanie się, ale w formie jałmużny dla władz.
A tak mamy dziwny happy end o tym jak zapracowany ojciec-morderca idzie na koncert córki... Czyli geniusz był bee i trzeba go było usunąć, a świetny prokurator chodzi i zabija w imie wyższego dobra, mając gdzieś przysięgę składana filmowe 20-30 minut temu.
Rozczarowałem się końcówką, ale mimo to film wart obejrzenia

ocenił(a) film na 8
HLR0211

Miałam szczerą nadzieję, że Clyde'owi powiedzie się wysadzenie ratusza i końcówką filmu będzie jego twarz z cwanym uśmieszkiem, a tu takie coś.. Ale i tak polecam, trzyma w napięciu :D

HLR0211

zgadzam się w pełni, zakończenie mnie mocno zawiodło, do ostatniej chwili miałem nadzieje ze ta wiolonczela wybuchanie ;]

ocenił(a) film na 8
HLR0211

Macie racje zakończenie zepsuło cały film ... i kto był złym charakterem w tym filmie ... chyba jednak prokurator ... Cały czas kibicowałam geniuszowi ...