Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216647
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Zawiodłem się

ocenił(a) film na 7

Film ogółem bardzo dobry, bardzo podobało mi się, jak Butler robił sobie z całego sądownictwa jaja. Jednak zakończenie było strasznie prostackie, jakby scenarzysta nie miał pomysłu na zakończenie. Wszystko poza zakończeniem wyceniam na 8, ogółem 7.

ocenił(a) film na 6
tymon94

Mam takie same odczucia. Mysle ze wiekszosc ludzi identyfikuje sie bardziej z Sheltonem niz prokuratorem, przez co w zakonczeniu ginie glowny bohater. Wydaje mi sie ze zamyslem tworcow filmu byla inna sytuacja - to prokurator mial byc glownym bohaterem. Niestety, to nie wyszlo.

ocenił(a) film na 9
rembal

nie no nie oto w tym wszystkim chodziło. dla Sheltona najwazniejsze było żeby prokurator zrozumiał że nie można lekka reka wypuszczać zbirów tylko po to żeby statystyki sie zgadzały! W zaadzie misja przez Sheltona została wykonana! Wiedział przecież że predzej czy później umrze...

ocenił(a) film na 7
pawelex

Nie chodzi mi o fakt, że główny bohater zginął, mimo że faktycznie trochę go szkoda. Mam na myśli sposób, w jaki dokonał on tych wszystkich zabójstw. Fajniej by było gdyby Butler sam sobie wszystko wcześniej przygotował, potem to już tylko samograj, a nie że wyłaził z więzienia przez tunel.