Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216603
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

bardzo dobry

ocenił(a) film na 8

Film ogólnie bardzo dobry, wciągająca fabuła, świetna akcja zasnąć nie sposób. Boski Butler jako super mściciel z genialnymi pomysłami kierujący wszystkim zza krat to oczywiście niezła fikcja, ale ogólnie fajnie się ten film ogląda.

ocenił(a) film na 9
leosia10

Jaka fikcja? Czy aby na pewno oglądałaś ten film? Do końca?

ocenił(a) film na 8
lechu0978

Chyba nie oglądała. Dla mnie film bardzo dobry, tylko zakończenie mi przypominało lekki happy end. Liczyłem, że cała śmietanka towarzyska zginie, a tu zonk.

ocenił(a) film na 8
lechu0978

oglądałam i film bardzo mi się podobał, ale wydaje mi się, że w rzeczywistym życiu taka idealnie zaplanowana zemsta raczej nie jest możliwa, takie rzeczy tylko w filmach.

ocenił(a) film na 9
leosia10

No ale w sumie gość był bardzo inteligentny. Opatentował wiele swoich pomysłów, był strategiem. Cały ten proceder, jeżeli można by to tak określić planował przez parę lat. W sumie to takie rzeczy się nie zdarzają w codziennym życiu, ale nie można mówić, że to by było nie możliwe... Tak jak wcześniej rzekłem główny bohater był bardzo inteligentny, miał dużo hajsu i parę lat, aby zaplanować tę akcję w każdym szczególe.

ocenił(a) film na 8
lechu0978

Zgadzam się. Wg mnie jest to wykonalne. Dokładniej po 10 latach wcielił plan w życie.