Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216592
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

Miałam okazję być dzisiaj na tym filmie.Powiem szczerze, że rozczarowałam się okrutnie tym filmem.Aktor wspaniały, ale fabuła?Mix wielu filmów które oglądałam(m.in Piła) można się doszukać wielu innych.Nic zaskakującego, niektóre sceny bardzo przesadzone(aż śmieszne).Cały plan zemsty może i był intrygujący, ale niestety obrany w nudne i 'obcykane' wątki.Moja ocena na 10? 5+.

magdalenaj89

piła?? co ten film ma wspólnego z piłą? Chyba na siłę próbujesz znaleźć jakieś podobieństwa, zresztą trudno zrobić film, w którym żadna scena nie będzie wiązała się z już istniejącymi produkcjami. Skoro nudne były dla Ciebie te wątki, to widać jesteś thrillery nie są dla Ciebie, tylko horrory lub thrillery horrorowate.

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
bondyros

Nie no dobra, albo ci się przysnęło na filmie albo się spóźniłeś bo jak by nie było to jest scena która jest może i lepsza od scen w jednym z "seriali" które lubię ( Nie czepiać się z tego się robi serial a i tak wybieram się na tą nową część :P, bo jak by nie było do kina idzie się po to żeby się zrelaksować :] ). Jednak jeśli chodzi o sam film, to moim zdaniem film był dobry i choć dałem 9/10 ( każdy ocenia film po swojemu i o gustach dyskutować mi się nie chce ) to uważam że zasługuje on na 7-/10

Tak z innej beczki... Jedyne co boli to to że kiedyś jednak były lepsze filmy ( przynajmniej w moim odczuciu ) a teraz wsjo to wielgachne reklamy ( w tym przypadku Ipod i coś tam jeszcze było tylko nie pamiętam ) ale cóż... w końcu pieniądze ktoś musi dać :]

ocenił(a) film na 7
bondyros

ja też zauważyłam podobieństwo do piły :)) bo podobnie jak tam główny bohater chciał nauczyć ludzi priorytetów w dość nietypowy sposób hehe i podobnie jak w pile "wystarczyło" wykonywać polecenia by uniknąć śmierci:D ale mnie się bardzo podobał film. Był zaskakujący i się nie nudziłam! świetna scena jak komórka rozwaliła kobiecie głowę hehehehe ups może nie powinnam zdradzać takich rzeczy ;) ogólnie polecam!