Prawo zemsty

Law Abiding Citizen
2009
7,8 217 tys. ocen
7,8 10 1 216654
6,5 19 krytyków
Prawo zemsty
powrót do forum filmu Prawo zemsty

słabe dialogi, miejscami bardzo przewidywalny... a Butler nie wykorzystał swego potencjału
aktorskiego... to tyle o niedopracowaniu ;) generalnie film mi się podobał... ciekawy,
wciągający... wywołuje emocje a to chyba najwazniejsze! dla mnie 8/10

ocenił(a) film na 8
Marcysia_3

Podobnie, mam do zarzucenia parę niedociągnięć, i -szczerze mówiąc - rozczarował mnie finał filmu... Spodziewałam się czegoś lepszego, bo trzymał w napięciu i pomysł był bardzo dobry. Myślałam, że dam 9, ale tak to niech będzie 8/10.

ocenił(a) film na 7
moira_ginger

Mnie również rozczarował finał przez co daję jedynie 7/10. A szkoda, bo zapowiadał się bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 8
Marcysia_3

Tak. Finał bardzo przewidywalny.

ocenił(a) film na 8
Marcysia_3

Cały film bardzo fajny taka "Piła" tyle, że nie w postaci horroru tylko filmu akcji.

Niestety koniec bardzo słaby. Jak człowiek, który przez całą akcję filmu rozwinął się z bezradnego ojca przeciętnej rodziny do twórcy gry nie do powstrzymania dał się tak łatwo załatwić ?!!! - wg mnie powinien sam sie zabic albo jakos uciec, pokazując, beznadziejność systemu i bezradność władz...ale cóż
Lepszym filmem, bardziej "zagmatwanym" fabularnie jest Teoria Chaosu oceniana tu na fw słabiej bo na 7.5 tyle, ze nieco inny

ocenił(a) film na 8
matikajak

No dokładnie, mam praktycznie identyczne odczucia co do finału, przecież chodziło o wadliwość i to wielką systemu. I powinna być konsekwencja w tym zachowana.

ocenił(a) film na 7
Marcysia_3

Zgadzam się z moira_ginger, Brak konsekwencji, ogromne rozczarowanie przez finał.