6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Moja Opinia

ocenił(a) film na 6

Niestety w moim mniemaniu 6/10. Niestety, dlatego bo nie spodziewałem się jakiś super fajerwerków ani też kompletnej klapy natomiast myślałem że po wyjściu z kina w którąś stronę szala mojego osądu się osunie a film był po prostu mdły i nijaki. Za wielki minus uważam muzykę która w znikomych naleciałościach budowała nastrój a w innych momentach z kolei była dość mocno pompatyczna i odnosiło się wrażenie jakby bój zaraz miało stoczyć się wielka bitwa niczym we Władcy Pierścieni.(osobiście sądzę ze pójście w stronę ambientu albo jakiś kwaśnych, psychodelicznych dźwięków było by lepszym rozwiązaniem.). Można by się też przyczepić do gry aktorskiej, uważam że jednak Brody się nie sprawdził w swojej roli i niestety był tak przekonywujący w swojej roli "twardziela" jak telemarketerzy próbujący opchnąć nam jakiś crap przez ekran, to samo tyczy się Dannego Trejo tylko że on z kolei zachowywał się jak wielki mały chłopiec z dwoma klamkami przed sobą(mam nadzieje że w roli Machette sprawdzi się lepiej.). Całkiem nieźle sprawdził się Walton Goggins i Topher Grace(W ostatniej scenie jego zbędnego żywota dla całej fabuły natychmiastowo stwierdziłem że do tej roli świetnie nadawał by się Steve Buscemi). Kończąc kwestie aktorstwa i wiarygodności postaci z pewnością najlepiej wypadł Laurence Fishburne i temu panu należą się brawa. Być może za bardzo krytycznie oceniłem wcześniej wymienionych panów bo niestety dialogi były tak cudne że momentami nie trzeba nawet było zgadywać jakie słowa padną w następnej wypowiedzi. Przejdźmy teraz do samych Predatorów, wizualnie myślę że nie ma się do czego przyczepić i byli oni dobrze odzwierciedleni jak w pozostałych częściach. Nie zanudzili nas kolejnym razem używaniem broni z arsenału który doskonale znamy, typu dysk czy speargun. Poznaliśmy za to jeden gadget w postaci naramiennika zwiadowczego(czy jakkolwiek to określić) który był myślę niezłym strzałem, ale tego samego nie mogę powiedzieć o tych stworkach które miały być niby psami myśliwskimi jak słuszne zauważyli nasi bohaterzy(seriously WTF?). I co to do cholery miało być z tym Predatorem przywiązanym do jakiegoś "totemu"? Na koniec nie marnując już swojego czasu na pisanie i osoby która dobrnęła czytając do tego momentu powiem że film można obejrzeć ale iść na niego do kina to już niekoniecznie.

ocenił(a) film na 6
szajbelon

PS: Dodam jeszcze tyle że jeśli ktoś zna angielski to niech sobie daruje czytanie napisów bo tłumaczenie jak zwykle jest po prostu żalowe

ocenił(a) film na 6
szajbelon

zgadzam się w pełni, muzyka była okropnie dopasowana, w pewnym momencie gra, gra, nagle jest cięcie, nowa scena i muzyka też zostaje brutalnie przerwana i zaczyna się nowy kawałek

Luqash

Dla mnie ten film jest w porządku. Cieszę się, że nie wyszedł z tego film pokroju 'Obcy Kontra Predator 1 czy 2'.

ocenił(a) film na 6
endrju_p_2

Fakt, też się obawiałem takiego partactwa i baśniowości jak w versusach ale powiedzmy sobie szczerze "film w porządku" ale to jednak trochę mało prawda? Zwłaszcza jak się słyszało "This is Robert Rodriguez and this is a sneak peak of Predators".

szajbelon

Może R.R. nie chciał reżyserować tego filmu, bo bał się porażki? Jak dla mnie Antal spisał się, bo przede wszystkim nie uważałem go za zdolnego podołać 'mierzenia się z klasyką'. Film nie był rewelacyjny (wg mnie 8/10), ale średni też nie był. Może to ta 'magia kina', nie wiem. Jestem zadowolony z wycieczki do kina.