5,9 62  oceny
5,9 10 1 62
Prisoner of War
powrót do forum filmu Prisoner of War

Jestem po seansie i muszę powiedzieć, że od czasów Boyki z Undisputed oraz IP Man 4, to jest najlepsza rola Adkinsa. Cały film ma super klimat bijatyki z tłem wojennym rodem z produkcji z lat 80tych czy wczesnych 90tych.
Klimat dżungli robi mega robote (prawie jak w rambo 2), do tego walki na arenie w japońskim obozie jenieckim z super choreografią.
Kurde powiem tak... Adkins powinien więcej grać w takich produkcjach (typowe walki, kino kopane) niż jakieś bieganie z giwerami i strzelanki w średnich akcyjniakach.
Z czystym sumieniem daję solidne 8/10 i chętnie obejrzę ten film ponownie za jakiś czas.
Polecam!

Ali_12

Gdzie można obejrzeć ten film ? Trailer mnie zaciekawił.

ebmr

Hejka. Jest na amerykańskim Amazonie. Ale chyba lada moment bedzie na PL rowniez. To kino typowo rozrykowe, ale jak dla mnie super wpisuje sie w klimat lat na jakich sie wychowalem (rocznik '83)

Ali_12

Dzięki za info kolego poczekam jak będzie wersja z PL to z przyjemnością obejrzę.

ebmr

Nie ma sprawy. Jesli jestes wychowany na filmach z Van Dammem to sie nie zawiedziesz. Pozdrawiam serdecznie i udanego seansu!

Ali_12

Dzięki I Wzajemnie

ebmr

Dziś i u nas pojawił się w sieci. Na razie z napisami z translatora, ale nie są one z tych najgorszych...

Ali_12

Mocno przesadziłeś - z taką scenerią to powinien być dobry film, ale tak nie jest. Rywale Adkinsa w walkach to, jakiś żart - ani wyglądem ani umiejętnościami nie przekonują. Do tego mamy słabiutką fabułę, czy brak dopracowania szczegółów, jak choćby, gdy worki z piaskiem są przenoszone jakby ważyły tyle co poduszki z pierzem. Dla mnie zabawne było, jak jeńcy nocą bez problemu wymykali się z obozu przesuwając zaledwie 1 worek "piasku" w ogrodzeniu, czy ich praca w obozie polegająca na ciągłym układaniu worków w 1 i tym samym miejscu. Po obejrzeniu trailera, który mnie zaciekawił film okazał się zawodem. I do np. PAN WYPADEK, czy WŚCIEKŁY PIES dużo mu brakuje. Ale w gruncie rzeczy co wymagać, jak budżet filmu to zaledwie 2mln dolarów...