Tyle, że tu mamy postapokaliptyczną przyszłość, w której roboty zniszczyły Ziemię. Bardzo mnie żenowało zachowanie głównego bohatera, który próbował się porozumieć z ludźmi, których znał z innego czasu. Ale na szczęście nie było za dużo takich scen. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne. Fajne roboty.
Po mojemu to problem paradoksu czasowego i podróży w czasie w tym filmie plasuje się wyżej od Terminatora...
Roboty w rzeczy samej wyglądają całkiem oryginalnie i psychodelicznie,
jak na film z z początku lat 90-tych bardzo OK.
Podobne wrażenia estetyczne doznałem w dość zakurzonym filmie "Saturn 3" z Kirkiem Douglasem i Harvey Keitelem produkcja z roku 1980.
:)
O takich filmach pozycjach trzeba mówić żeby ludzie o nich nie zapomnieli.
Pozdrawiam serdecznie
the Black
Mam podobne zdanie. Porównywanie do Terminatora nie jest na miejscu. Terminator to wysoki budżet czyli droższy aktor i lepsze efekty ale łatwiej przyswajalna fabuła. Ale A.P.E.X. mimo gumowych karabinów ma w sobie ciekawie przedstawiony temat paradoksu czasu gdzie każda zmiana przeszłości miesza w przyszłości a przez to jeszcze bardziej w przeszłości. I to przez te całe zamieszanie bohater jest skołowany.
Inne ciekawe ujęcia zamieszania czasoprzestrzennego:
- "Timecop"
- "Lost in Space"
- "Cube 2"
- "Back to the Future"
- "Time Machine"
- "The One"
- "Deja Vu"
Przecież ten film to totalna kupa.
Malignusie. Czasem oglądam filmy wideo z lat 80/90, często czytam Twoje komentarze i często mam wrażenie, że wstawiasz odwrotne oceny. Takie "Rozkaz-zabijać", całkiem realistyczny i przynajmniej nie napakowany bzdurną akcja, a Ty to zjechałeś. A chwalisz "Project APEX", film, w którym właściwie nie wiadomo o co w ogóle chodzi (jakieś zamknięcie linii przestrzennej czasu, jakieś roboty. Czemu te roboty właściwie strzelały się?). Fabuła tego filmu to jakiś bełkot napisany na kolanie. Ogólnie sama podstawowa idea filmu (cofnąłem się w czasie i jestem jakby inną osobą i nic nie wiem) jest idiotyczna w założeniu.
Akcja w tym filmie wygląda tak: wyskakuje komandos (albo grupa), ustawiają się naprzeciwko robota i wszyscy zaczynają strzelać, z tymże robot zawsze celuje za bohaterów, a komandosi celują w robota. Jeju, przecież to jest taaaakie głupie, że bania mała czy tam co.
6/10? Proszę Cię Malignusie.
Piotrek. Pytasz sie czemu roboty sterylizujące strzelały do ludzi oznaczonych BIO wskaźnikami ??? Sinclaire przenosząc sie pierwszym oknem zaraził czas w 1973 i zaraz potem wrócił kolejny oknem do 2073 ale już w innej formie zmienionej wydarzeniami wlasnie z 1973 Bo od tej pory z laboratorium były wysyłane roboty które miał za zadanie zniszczyć wszelką forme tego wirusa. WIdze ,ze ogladasz aby obejrzec nic poza tym :/