Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Jako że jest tu grono wyznawców twierdzących że Promek to jedno z najwybitniejszych dzieł w historii (chodzi oczywiście o 0wnerka :)). Nawet twierdzących że jest lepszy od pierwszego Obcego proponuję małe głosowanie który z filmów wymienionych w tytule jest wybitniejszy. Proszę o same tytuły żeby nie rozpętać kłótni.

Mój głos idzie oczywiście na Odyseję.

Aż 9? Pijany byłeś to oglądając? :)

użytkownik usunięty
neo_angin

Śpiący! ;P

Ale i tak wisi mi ten brak sensu w filmie, dla mnie liczy się klimat!

ocenił(a) film na 2

tam nie ma zadnego klimatu.
idiotyczny zlepek scen +debilna muzyczka!
http://static.fjcdn.com/pictures/Ugly+Girl+_c360f3_15657.jpg

To nic nie tłumaczy. Sterylne to było, a brak sensu by nie przeszkadzał gdyby postacie były ciekawe, a nie są lub gdyby napięcie było jakoś budowane. Gdybym to oglądał w domu to nie byłoby więcej niż 3, ale byłem w IMAX i za efekty dostał AŻ 5.

użytkownik usunięty
neo_angin

Mi się oglądało bardzo dobrze, poza tym postać grana przez Majkela była ciekawa.

ocenił(a) film na 2

majkel nie zyje http://cdn.hollywoodgrind.com/images/2011/09/michael-jackson-dead-picture-photo- hollywoodgrind.jpg

użytkownik usunięty
schiz

To nie jest prawdziwy Majkel :'(

ocenił(a) film na 2

jest

użytkownik usunięty
schiz

Jak już to był

ocenił(a) film na 2

na fotce JEST

Aktorstwo było dobre, ale ten film to wielokrotnie odgrzewany kotlet i po prostu nuda jak dla mnie.

neo_angin

Jak dla ciebie wszystko co wybitne i najlepsze jest nudne, bo jesteś całkowitym bezguściem i wręcz encyklopedycznym przykładem internetowego debila.

0wner2

Nie kompromituje się. To gówno ma tyle wspólnego z wybitnością co ty z dobrym gustem filmowym.

neo_angin

Czyli wszystko. Cieszy mnie, że wreszcie zrozumiałeś.

0wner2

Nie łapiesz, ale przy twoim idiotyzmie to zrozumiałe. Wyłączam się i kategorycznie zabraniam ci mi odpisywać. Na moim blogu też bo będę kasował

neo_angin

Jedyne co ty mi możesz to potyrać lachę pajacu. Własnie wytknąłem ci twój debilizm, a ty już uciekasz z podkulonym ogonem, bo nie masz pojęcia co odpisać. Typowy internetowy gangsterek który spieprza jak mu się pseudo argumenty skończą. Przykro mi jak czytam posty takich ludzi. Masz zero do powiedzenia, a gadasz najwięcej. Mam rozumieć, że mogę cię już wpisać na listę?

0wner2

Spróbujesz mnie wpisać na tą żałosną listę to nie później niż za miesiąc zmuszę cię do usunięcia konta z tego portalu. Fajnie że opisujesz siebie trollu. Do powiedzenia nic oprócz ogólników nie masz i gustu też za grosz niestety.

neo_angin

Hahaha, tak jak zmusisz do tego olejaa? Możesz mi naskoczyć, mam prawo wpisać sobie twój nick gdzie mi się podoba, a ty nie możesz mi nic zrobić. Tylko daj mi trochę czasu na wymyślenie opisu, gwarantuję, że będzie dłuższy i bardziej szczegółowy niż dotychczas. Zasłużyłeś sobie na wyróżnienie.

0wner2

Prawa to nie masz. Administracja może ci wykasować bloga :). Ale do tego nie będę się uciekał. Olejoo mi wisi bo już nic nie pisze. Przynajmniej ma na tyle inteligencji w odróżnieniu od ciebie.

neo_angin

Szkoda, że ty nie masz na tyle inteligencji by zrozumieć, że nie wyzywa się ludzi na każdym kroku. Jeszcze się to przeciw tobie może obrócić.

0wner2

Ja wyzywam ludzi na każdym kroku? Kto wyzywa tu każdego komu nie podobało się to ścierwo. Żeby nie było że uciekam. To teraz idę z domu i ci nie będę na razie odpisywał. Zaznaczam żebyś się nie cieszył dzieciaku.

ocenił(a) film na 2
0wner2

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/93685-ssij.jpg

ocenił(a) film na 2
0wner2

http://pl.memgenerator.pl/mem-image/toudi-kleknie-pan-kopnie-pl-000000

neo_angin

Jesteś idiotą bo nie rozumiesz że sterylność to pewien rodzaj klimatu, który w Prometeuszu wymiatał. Napięcie było mistrzowsko budowane, a postacie ciekawsze od jakiejkolwiek innej ekipy z jakiejkolwiek innej części serii.

ocenił(a) film na 2
0wner2

http://i1.memy.pl/obrazki/72c66504_ssij_mi_jaja.jpg

0wner2

Niestety tutaj nawet takiego klimatu nie było. Co innego w "Moon".

neo_angin

Zaprzeczasz sam sobie kretynie. Klimat wylewał się z ekranu, czuć było miks Moona, Solaris i Odyseji. Ładnie sobie z was Ridley jaja zrobił, liczyliście na powtórkę z Aliena co?

0wner2

Gdzie sobie zaprzeczyłem? Dalej twierdzę że w tym gównianym filmie klimatu nie ma, a co gorsza fabuły też brakuje. Liczyliśmy na DOBRY film, a ten shit nawet dobry nie jest.

neo_angin

Najpierw twierdzisz, że sterylność nie może być klimatyczna, a potem przywołujesz Moon jako przykład filmu klimatycznego, gdzie przecież cały klimat opierał się tylko i wyłącznie na sterylności.

0wner2

Tylko że tam ten klimat był w odróżnieniu od tego szmelcu. I film nie był sterylny, a lekko klaustrofobiczny. Pewna różnica.

neo_angin

Przestań się wykręcać już dzieciaku, dobrze pamiętam jak pisałeś, że sterylność nie może być klimatyczna i ty sam też to pamiętasz. Moon to idealny przykład filmu w którym klimat był budowany na sterylności, lekko klaustrofobiczny to on może był w 1/100.

0wner2

Nie mam zamiaru się wykręcać. W moon fajna było właśnie to że dzieje się na tak małej przestrzeni. Zresztą to niewątpliwe lepszy film od Promka.

neo_angin

Chyba raczej tylko 9, bo powinno być 10.

0wner2

Dyskutowałem z tobą? Miałeś nie pisać. I tak obniży po powtórce znając go.

neo_angin

Gówno mnie obchodzi co miałem robić, i tak będę ci odpisywał bo mnie wku*wiasz.

0wner2

Wiem i robię to specjalnie po to żebyś odpisywał i wychodził na debila.

neo_angin

Przecież to ty ciągle wychodzisz na debila okazując publicznie swój brak gustu i jakiejkolwiek wiedzy na temat sztuki filmowej.

0wner2

Ta. SP na 10, Promek 10. Niesamowite "ARCYDZIEŁA".

neo_angin

Titanic to już w ogóle.

0wner2

No w porównaniu do tych gniotów plus Ostatniego Samuraja, Zielonej Mili i jeszcze paru innych twoich "ARCYDZIEŁ" to na pewno.

neo_angin

Na pewno nie bo to najbardziej ckliwy, patetyczny i efekciarski ze wszystkich tu wymienionych.

0wner2

Gdzie był w TITANICU patos mistrzu. Bardziej efekciarski od SP? BUHAHAHAAHAHAHAHAH. Samuraj to najpatetyczniejszy film jaki widziałem. Ckliwa najbardziej jest MILA. Dzieci płaczą bo murzynek czarodziej umarł. Ale żałość.

neo_angin

Patos i efekciarstwo Camerona wylewało się z ekranu, tak jak w każdym jego innym filmie (tylko że takie Terminatory czy Aliens miały jeszcze klimat i kultowe role oraz fabułę), film powstał tylko i wyłącznie w celu zarobienia kasy, ckliwa bajeczka dla nastolatek które będą płakały bo Leo się utopił, a przecież ona tak bardzo go kochała, oh Boże, jakie to smutne. Ale żałość.

0wner2

No SP i reszta to filmy niezależne i niekomercyjne i nie powstały w celu zarobienia kasy? Jesteś debilem, ale o tym wiesz.

neo_angin

Nigdzie tak nie napisałem, ale te filmy są przynajmniej lepsze od Titanica, w dodatku SP to autorska wizja reżysera który zrobił ten film po swojemu, tak jak mu się podobało, a nie po to by zaspokoić oczekiwania mas.

0wner2

Nie no. Wiadomo że te gnioty nie są dla mas. Przeładowane patosem i efektami i prawie bez fabuły. SP składa wszystko czym się jara dzieciarnia: Dupy, strzelanie, brak fabuły, dobra muza. Wcale nie dla zaspokojenia potrzeb :)

neo_angin

Prawie nikomu się nie spodobało, więc nie, to nie był film do zaspokojenia potrzeb. To był autorski film, do którego reżyser wrzucił wszystko co akurat mu w głowie siedziało. I za to należy się szacunek.

0wner2

To co imponuje dzieciarni czyli ma ubogą wyobraźnię na poziomie gimnazjum.

neo_angin

Półnagie laski imponują każdemu zdrowemu facetowi.

ocenił(a) film na 2
0wner2

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2MiRKB3pdHpbeELm2vNV-PpB3vXs97HIwWLlYM Pcaw8ux4EUDGOA0sK3E