PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 189 tys. ocen
6,3 10 1 189350
5,7 72 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

???

ocenił(a) film na 5

film praktycznie nie wnosi nic.... jedynym skojarzeniem z "OBCYM" Jest wrak obcych.. nic więcej. Nie
przesadzajcie że to preludium....do czego? brak wspólnej fabuły,jakieś pierdoły,które mają
naprowadzać widza,,,ale na co? i podstawa--- Absoluty brak dreszczu z "ALIEN" (czesci pierwszej i
drugiej "ALIENS") '3"ciężka "4" komercja. Ale to tylko moje zdanie..przepraszam urażonych...ale za
co?

petr_fx

Sam Ridley Scott przed premierą zapowiedział, że nie należy podchodzić do Prometeusza jak do prequela Obcego, tylko jak do osobnego filmu którego akcja ma miejsce w świecie Obcego. Być może większe nawiązania do Obcego doczekamy się w sequelu, który też był zapowiedziany przed premierą tego filmu.

ocenił(a) film na 1
szmyrgiel

I ty to kupiłeś?:))))))
To ja skomentuję to tak:
Sam Ridley S. po tym jak mu uświadomiono i dotarło do niego jakiego gniota upichcili robiąc tem prequel ,został zmuszony do tych cudacznych tłumaczeń mijających się z ekranową rzeczywistością.
W końcu Hollywood to maszynka do zarabiania pieniędzy...a pomysł na prequel tak kultowej serii nie może być idiotycznie zmarnowany.
Rozumiem , że jest pewien gatunek widza hołubiący Samego Ridleya Scotta w sposób tak oddany,że gdybu powiedział , że kot to pies, stałoby sie to dla nich faktem.

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

Dobrze, że jesteś ekspertem socjologii i psychologii i potrafisz dokładnie stwierdzić o czym myślał Ridley Scott. Takich ludzi nam trzeba!

ocenił(a) film na 1
volpi

Oj tak....zostałem. Czytając takie i podobne wypowiedzi. Doskonałe studium zaburzeń.

Marekgdapl

Święte słowa Marku.

użytkownik usunięty
kadim_filmweb

Cały ten film jest artystyczną wizją H.R Gigera. Może Cię to zdziwić ale Xemonorph to jeden z jego potworów. Zresztą film nie nosi nazwy Alien więc w czym problem. Panowie po tylu latach razem znowu siedli do pracy i stworzyli taki właśnie film.

XD

użytkownik usunięty
kadim_filmweb

Bardzo rozbudowana wypowiedź ^^.

ocenił(a) film na 2

jakby Ci to powiedzieć w sposób bardziej rozbudowany... Okrycie w roku 2014, że Xenomorph to dzieło Gigera, to mniej więcej tak, jakby zdziwić się - o cholera, to "Słoneczniki" są van Gogha?!

użytkownik usunięty
jos_fw

Ja to wiem od dawna więc jakie to odkrycie, tylko uświadamiam bo uwiesz 90% ludzi o tym nie wie.

Oświeć nas wszystkich swoją mądrością.

użytkownik usunięty
kadim_filmweb

Masz latarkę.

Nie mogę ''uwieszyć''

ocenił(a) film na 2
kadim_filmweb

tym uwiesz mnie uwiudł

jos_fw

XD