Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

3/10  

ocenił(a) film na 3

Chaos,niespójność brak konsekwencji i logiki,tragiczna gra aktorów.Jako fan Aliena jestem zniesmaczony i poirytowany tym filmem.Sceny jakby urwane w połowie akcja rozwija się za szybko,zero napięcia.Nie wiem jak niektórzy z komentatorów mogą porówmnywać ten film do jakiejkolwiek części Aliena.Przecież to profanacja.Nie równajmy h..j do palca.
Szkoda znowu przekombinowa hybryda żerująca na nostalgii i uczuciach widzów.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
serek1000

I po co ja się produkuje. Zamiast tłumaczyć Wam wszystko powinienem zrobić jak Ty. "Wszystko masz logicznie w filmie, wystarczy obejżeć". I jeszcze zasadzić więcej błędów. Obejżeć. Kurna, Przeglądarka podkreśla błędy, koleś. Jak pierdzielisz głupoty to chociaż pierdziel je po polsku, błagam.

ocenił(a) film na 3
Mr__Pink

Bronisz tego gniota z zapałem godnym większej sprawy.Pomijając wszystkie" nieścisłości" fabuły o których już wiele osób pisało - film ten ma jeden podstawowy grzech jest NUDNY .

ocenił(a) film na 9
breton1

Pomijając, że "nudny" to można powiedzieć o każdym filmie, zaczynając od "Ojca Chrzestnego", to twój post ma jeden podstawowy grzech - nie znasz interpunkcji.

ocenił(a) film na 3
Mr__Pink

No faktycznie - nigdy sobie tego nie wybaczę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
0wner2

Owner...ja zawsze podziwiam twoją ograniczoną bystrość.
Jak ktoś napisze o suficie,to zaraz błyśniesz powtóreczką.
Jak napisze "że film głup"i to mu odpiszesz,że sam głupi.I taka zabawa bystrzaka od wielu dni.

użytkownik usunięty
serek1000

:) nic dodać, nic ująć; słabe 3/10

ocenił(a) film na 8
serek1000

no widze że coś tam rozumiesz :D

ocenił(a) film na 3
Lukotoni

dzięki Tobie naturalnie

ocenił(a) film na 6
serek1000

Mnie również nie zachwycił, niespójność, jakby pourywane poszczególne klatki filmu połączone ze sobą jako tako, nie podobał mi się, efekty ok, do gry aktorów również nie można się doczepić.moja ocena 6/10, nic nadzwyczajnego.

serek1000

Jestem tego samego zdania !!! Dałam 4 tylko za sentyment do gatunku, choć to i tak na wyrost !!!
Już dawno nie oglądałam tak przereklamowanego gniota !!!

ocenił(a) film na 1
BeBe_Reska

Ja dałem 3/10 bo nawet nie mam zamiaru kierować się sentymentem kiedy film robi taki wstyd gatunkowi.

Bers

A o jakim filmie mówisz? Bo Prometeusz ożywił gatunek sci-fi i wzniósł go znowu na wyżyny. Ostatnio też mieliśmy Beyond the Black Rainbow, również bomba, super że coś się wreszcie dzieje w gatunku ambitnego s-f.

Bers

Typowa wypowiedź antyfana Prometeusza, niski iloraz inteligencji nie pozwala na nic innego ;)

ocenił(a) film na 3
0wner2

"Bo Prometeusz ożywił gatunek sci-fi i wzniósł go znowu na wyżyny"
Ciekawa i odważna koncepcja.Gratulacje ;))

serek1000

Dziękuję bardzo.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Proszę

ocenił(a) film na 9
serek1000

obcy kobtra predator 2 jak widze dales 7 hłehłe i wszystko jasne ^^

ocenił(a) film na 3
Ralph_S_

pewnie ,że jasne ponieważ ten film był 2 razy lepszy od tego gniota

serek1000

Hahahha, dobre :D AvP2 to przykład gniota którego nawet nie da się ocenić, bo nic nie było widać :D

użytkownik usunięty
serek1000

Ostatnio czytałem bardzo trafną recenzję Prometeusza. Jej autor stwierdził że Prometeusz będzie zapewne filmem kultowym tak jak Plan 9 from Outer Space. I że gdyby ED Wood dysponował wtedy 150 milionami to nakręciłby pewnie coś takiego jak Prometeusz. Prometeusz to film zły, nawet bardzo, jednak jest zły w dobry sposób, w taki jakim gnioty stają się kultowe.

ocenił(a) film na 1

Obiekt kultu dla gimbusów o guście wiejskiej blachary i iq na poziomie szympansa.

ocenił(a) film na 3
Bers

Dokładnie :)))

Bardzo możliwe. Dlatego tym bardziej zasługuje na miano arcydzieła, bo nie ma nic lepszego, niż film tak zły, że aż genialny. Nie żebym ja twierdził, iż Prometeusz jest złym filmem, ale to że stanie się kultowy jest oczywiste.

serek1000

Są filmy, które można oglądać wielokrotnie, ale ten tylko raz.....Film przetrwa....lecz jako gniot. Tak samo jak przetrwały filmy: Mordercze ryjówki , Robot Monster , czy np. Martwe zło. ---filmy te znalazły się w kultowej serii jako najgorsze filmy wszechczasów, a mimo to ludzie chcą je oglądać. Oczywiście trilery do znalezienia na "jutubie".

P.S. Założę sie o rower teściowej + 100 kotów GRATIS ! , że film dostanie Złotą Malinę.

cichy1970

Martwe Zło? Żartujesz sobie? Ten film to wybitny klasyk uważany za kultowy przez wszystkich znawców kina. Własnie widać jaki poziom intelektualny prezentują przeciwnicy Prometeusza. Żenada.

cichy1970

będzie nominacja do Oscara, niech ktoś zgadnie w jakiej kategorii?