PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189736
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Dziwi mnie średnia ocena... film intryguje, ciekawi, ma bezpośrednie powiązania fabuły z serią
filmów "Obcy" i ma piękne efekty specjalne. Już nie mówiąc o dźwięku 5.1 :) Pamiętam jak filmweb
słabo ocenił film po premierze... obejrzałem i polecam ! lepiej mieć własne zdanie a to niemożliwe
żeby taki film miał tak niską ocenę bez przyczyny.

ocenił(a) film na 1
hajdenrajch1989

Widzisz geniuszu rozkminiania rzeczywistości...raczej tu wszyscy mają swoje zdanie i wypadkową takich "zdań"jest niska ocena.
To że ten gniot ma dźwięk 5.1 niespecjalnie go ratuje.To w końcu nie musical :))))))
A scena gdzie dwóch idiotówgłaszcz kosmiczną kobre z jej sykiem w 5.1 powagi temu filmidłu nie dodaje.
W jednym masz rację:" to niemożliwe żeby taki film miał tak niską ocenę bez przyczyny"
Tych przyczyn jest mnóstwo...ale tobie dźwięk 5.1 i efekty wystarczą.

Marekgdapl

Czepiasz się mojej wzmianki o efektach specjalnych... a napisałem: " film intryguje, ciekawi, ma bezpośrednie powiązania fabuły z serią
filmów "Obcy" i ma piękne efekty specjalne". Odnieś się do pozostałych elementów. Nie jest to żaden gniot tylko bardzo dobry film. Twoja radykalna ocena "1" wynika chyba z głupoty skoro nie potrafisz nic wynieść z filmu pozytywnego. A może go nie zrozumiałeś i myślisz że to gniot...

ocenił(a) film na 1
hajdenrajch1989

Ziew ....

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

A robotę już znalazłeś, bo jak nadal to masz tylko kwalifikacje do czyszczenia kibli. Jak twoja sytuacja będzie wyglądała za 5 lat.

ocenił(a) film na 1
hajdenrajch1989

A tak na marginesie...wytłumacz mi proszę, bo to mnie z lekka niezrozumiałe: jakim trzeba być idiotą, i skąd się, gdzieś w głowie kogokolwiek w miarę normalnego ( a pewnie się masz za taką osobę ), bierze myśl że treść tego filmu może być niezrozumiała?

hajdenrajch1989

Nie wiem osobiście co jest takiego intrygującego i ciekawego w tym filmie :/. Jak dla mnie film jest mega średni, nielogiczny, muzyka jest słaba (szczególnie jedna melodyjka powtarzająca się kilka razy w ciągu filmu), zero fajnych pomysłów, fabuła nie trzyma się kupy, efekty wykonane bardzo dobrze ale brakuje w nich kreatywności i dobrego pomysłu. Moim zdaniem jedynym dobrym punktem tego filmu jest Fassbender i tylko dla jego gry aktorskiej warto obejrzeć ten film. Jestem wielkim fanem serii Obcego od dziecka ale Prometeusza uważam za nieporozumienie.