PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Czas trwania.

ocenił(a) film na 7

Zakładam nowy temat, coby się w 'newsach' nie zgubilo.

Wg tego:
http://www.prometheusforum.net/discussion/540/prometheus-has-a-run-time-of-#Item _18

Film bedzie trwał 119 minut + napisy. Dodatkowo jest ezscze 17 minut dodatkowego materiału.

Pierwsze 15 minut bedzie miało miejsce na ziemi, zaś sama akcja na planecie około 80 minut.

Charism

troche szkoda ze nie dluzej ale moze to i lepiej aha zapomniales napisac ze koncowe 8 minut bedzie pokazywalo aliena

lewandowski09

a sory to jest 17 minut koncowych

lewandowski09

Na wstępie dzięki za link. Poczytałem komentarze pod tą relacją, i wychodzi na to, że podczas tej konferencji nie było mowy o 17 dodatkowych minutach. Ktoś to źle przetłumaczył. Tam jedna osoba (jak mniemam znająca francuski) wyjaśniła, że Ridley wtrącił w swojej wypowiedzi dotyczącej montażu Prometheusa taką osobistą uwagę, że jeden raz w swojej karierze obciął film za bardzo tj. o rzeczone 17 minut (dalej autor tego wpisu wskazuje w domyśle, że Scottowi chodziło w tej uwadze o Kingdoms of Heaven). Reasumując, wypowiedź i tych "17 minutach" w ogóle nie dotyczy Prometheusa.

Kax79

Teraz zauważyłem, że źle podpiąłem ten post. Powinien być pod wpisem autora wątka. To tak tytułem sprostowania.

ocenił(a) film na 7
lewandowski09

8 koncowych minut bedzie mowilo o DNA aliena, czy tam 'xenomorpha', ale nie samego xenomorhpa. ;)

Charism

Dobre 2 h świtnej rozrywki Panowie:D

Charism

troche wujowo ;( po cichu liczyłem na minuimum dwie i pół godziny czystego filmu a nie sieczki w tempie turborave z montazem aż oczy pekaja. A i lista płac średnio mnie obchodzi. Mam nadzieje że na ,,specjał ediszon" dvd i bluegaya bedzie wiecej

wociu

Na Blu-ray kolego nie zmieści się więcej niż 2 h filmu w rozdzielczości 1080P/24 3D wraz z dźwiękiem DTS HD MA 7.1, to wszystko waży dużo więcej niż 50GB płyta BD, no chyba że będzie dwu płytowe wydanie płyta nr 1 to zwykły golas film a druga płyta nr 2 to wszystkie dodatki,sceny wycięte wywiady fotki,zwiastuny itp.

Avatar się zmieścił tylko dlatego ze dzwięk był HD 5.1 w Prometeuszu dzwięk ma być 7.1.

Charism

119 min to przy obecnych standardach raczej film krótkometrażowy :-D

pumpalik

Nostromo trwał 117 min i jakoś widzom to nie przeszkadzało bo film wręcz genialny oskary nagrody itp, teraz z pod szydeł Ridleya Scotta mamy Prometeusza który według mnie powtórzy sukces Nostromo a czas trwania jest nie ważny czy 2 czy 3 h i tak w kinie będzie się nam wydawało że trwa 15 min ponieważ tak w ciagnie. Jak chcesz długi film to idź na Titanica romantycznego do kin.