PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Jak TAKI rezyser mogl stworzyc cos tak strasznego? Nie pojmuje... przeciez to tragizm,
gdyby nie poziom efektow to powiedzialabym, ze typowy film klasy B lub nawet C. Z trudem
dotrwalam no konca. Gra aktorska kiepska, w ogole o dziwo nawet fabula okazala sie do
kitu, a juz najbardziej debilna byla scena kiedy dziewczyna tradycyjnie zaszla w ciaze z
potworem i zrobila sobie cesarskie ciecie (nie wspomne juz o braku sensu i obrzydliwosci
tej sceny), po czym ganiala z calym rozcietym brzuchem niemal jakby nic sie nie stalo.
Dawno tak nie zmarnowalam 2 godzin. Jestem wrecz zszokowana, jak Charlize Theron
mogla zgodzic sie w tym zagrac i jak w ogole sam Ridley Scott chcial sie w tym paplac...

Marekgdapl

Gratulacje, Mareczku, zgrabnie to wymyśliłeś:)
Gdybyś jeszcze potrafił sprawnie operować tak głośno autoreklamowaną logiką, to już by było naprawdę olśniewająco.

ocenił(a) film na 3
park3r

ladnie to nazywasz - "lekkie niespojnosci"xD no, ale i tak wygrywa kobitka bez znieczulenia podczas cesarki i biegajaca z rozcietym brzuchem z lekkim grymasem na twarzy;D

googaify

Hahahahahaha. Oczywiscie, masz prawo do wlasnej opinii. Tak jak i ja mam prawo do swojej. A wg mojej opinii jestes cwoczkiem, niepojmujacym wielkosci Scotta i jego rownie wielkiego, najnowszego filmu. Ale nie boj nic, Alien i Blade Runner tez byly na poczatku niedocenione. Dzisiaj sa, zreszta slusznie uwazane za klasyke gatunku. Pewnie dlatego je lubisz, prawda?!

ocenił(a) film na 1
garguch500

Czytając twoją wypowiedź nie ma się wątpliwości kto jest ćwokiem...erudyto)))))))))))))))))))
A już ci piszę dlaczego.Autorka tematu nie obrażała widzów ,którym ten film się spodobał.Wyraziła swoją opinie dotyczącą filmu,mając do tego prawo.Przypomina mi się to co powiedział Łysiak:"Świat przypomina wernisaż pełen głupców...im mniej rozumieją tym głośniej cmokają"Wielki znawco i wielki wielbicielu, wielkiego kina w wykonaniu wielkiego reżysera.
PS....bardzo lubię Helikopter i Łowcę...ale tego rodzaju wiernopoddańcze hołdy irytują i pokazują, że daleko tu od zdroworozsądkowej oceny.

użytkownik usunięty
Marekgdapl

Czytam Milczące psy Łysiaka, moja pierwsza książka jego autorstwa. Genialny umysł i wielki pisarz. Następną chyba wezmę Stulecie kłamców i Rzeczpospolita kłamców – Salon itd, to seria więc w kolejności. W sumie nie kupuje książek, więc zależy co będzie akurat w bibliotece. Czytam wyłącznie wartościowe i oparte na prawdzie i faktach książki. Bardzo mi się spodobała twórczość Łysiaka, wcześniej czytałem Suworowa, wybrane książki na temat historii z całą gamą wiedzy i doświadczeń z różnych dziedzin życia gospodarki, polityki, szpiegostwa itp. Czytałem też Żelazna Stopa, Jacka Londona, zakazana w USA. Okazała się najlepszą książką przeczytaną w życiu. Uświadamia i otwiera oczy, odkrywa karty prawdziwej Ameryki, a co za tym idzie jak się to przekłada na losy świata, genialna pozycja

ocenił(a) film na 1

Żelazna Stopa...a więc muszę po nią sięgnąć.Dzięki.A książki Łysiaka można czytać jak leci.Polecam)

Przeczytaj Marka Sołonina. Pisze podobnie do Suworowa, ale są pewne subtelne różnice, gdzie panowie mimo ogólnej zbieżności poglądów się nie zgadzają.
Milczące psy to książka, przez którą kiedyś byłem na Łysiaka bardzo mocno obrażony. Za to, że jej nie skończył:)

użytkownik usunięty
orion_2

Nie omieszkam, bo nie słyszałem o nim. W morzu propagandy i fikcji, takie książki to perełki. Człowiek zaczyna wierzyć, że jednak prawda istnieje, tylko wymaga to poszukiwań. Dzięki

Sądzę, że Rosjanie klną na obu i wymyślają im od czarnych propagandzistów. Łysiaka czytałem praktycznie wszystko, choć on niestety nie jest jak wino. Czyta się go dalej świetnie, ale zdecydowanie wolę jego wcześniejsze książki niż późniejsze.

ocenił(a) film na 3

Ksiazki Lysiaka wymienione przez ciebie sa swietne

Marekgdapl

wiem, masz racje. troche ponioslo mnie w tej wypowiedzi...bylem pod wplywem alkoholu-tak, jestem alkoholikiem. mam teraz kaca moralnego. nie wiem, co zrobic, strasznie mi glupio

ocenił(a) film na 1
garguch500

To może przeproś adresatkę i nie ma sprawy)))))))))))))))

Marekgdapl

z przyjemnoscia bym to zrobil, ale jak ktos pisze, ze to film klasy c i ze gra aktorska to dno itp. to rece opadaja naprawde po sama ziemie. kazdy ma prawo do krytyki, ale prosze Cie, zeby juz aktorstwo i wszystko w tym filmie porownywac do klasy c, to juz naprawde...dla mnie to prowokacja, taki chwyt, zeby jak najwiecej ludzi zwrocilo uwage na twoja wypowiedz i wzielo udzial w dyskusji (cos w stylu "dlaczego flaga Polski znowu jest odwrocona???" w dziale F1, na widok flagi Monako, jesli wiesz, co mam na mysli. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
garguch500

Ale ja także uważam ze to film klasy B z oprawą filmu klasy A+.

Marekgdapl

to naprawde wspaniale, Mareczku. Wlasnie sciagnalem zdjecie z twojego awatara na filmwebie i ide zrobic z niego oltarz. zmieniles moja wiare. dziekuje za pokazanie mi drogi, ktora od tej pory bede podazal w zyciu. nigdy nie bedzie ono takie samo. PS. to sarkazm, tak samo, jak z alkoholizmem, w razie, gdybys nie zrozumial, "erudyto".

ocenił(a) film na 1
garguch500

Znowu pijesz?

Marekgdapl

nie, bo ciagle mi przeszkadzasz, za kazdym razem jak chce sie napic, to widze kolejny z Twoich komentarzy i wszystko wypluwam parskajac smiechem

ocenił(a) film na 1
garguch500

To jakie jest aktorstwo w Prometeuszu? Wykorzystaj moment trzeźwości.Może będzie coś z sensem.

Marekgdapl

nie ma sensu dluzej z Toba dyskutowac, bo i tak co bym nie napisal, zawsze bedziesz mial odmienne zdanie, widzialem juz Twoje wczesniejsze "dyskusje" z innymi uzytkownikami i po prostu nie wiesz, kiedy powiedziec stop. po co mam pocic sie i wymyslac niewiadomo jak wyszukane okreslenia nt. aktorstwa w tym filmie, skoro Ty i tak bedziesz mial to gdzies. szkoda mojego i Twojego czasu. mamy calkiem inne opinie nt. tego samego filmu. zostawmy to tak jak jest, bo te idiotyczne komentarze bez celu i tak niczego nie zmienia...

ocenił(a) film na 1
garguch500

Sam zacząłeś...A teraz nawet z sensem.Widzisz.Potrafisz)

Marekgdapl

nie przezylbys bez jakiegos "blyskotliwego" teksciku na koniec, prawda?

ocenił(a) film na 3
garguch500

no tak, zdemaskowales mnie, nie mam nic ciekawszsego do roboty, jak tylko prowokowac i liczyc, ze jak najwiecej osob odpowie -.- nie wiem kolego, moze ty sie bawisz w takie pier.doly, mi by to nawet do glowy nie przyszlo. i nie przeinaczaj, napisalam film klasy B lub C i to B na pierwszym miejscu. i rowniez podtrzymuje swoja odpowiedz. i uscisle, bo widze, ze Tobie trzeba czarno na bialym, nie uwazam tego filmu za film klasy B ze wzgledu na swietne efekty specjalne! ale pod wzgledem fabuly i swego rodzaju, nazwijmy to po imieniu, kiczu, przypomina film klasy b z lat 90.
poza tym kompletnie nie rozumiem co takiego fenomenalnego widzisz tam w aktorstwie. ja nie widze nic.

ocenił(a) film na 3
garguch500

odezwal sie inteligEt z przerosnietym ego

ocenił(a) film na 3
garguch500

nie wiem, czy to mial byc post do mnie, ale co ci sie pomylilo kolego. nigdzie nie napisalam, ze lubie Aliena czy Blada... co wiecej, co do pierwszego ogladalam tylko 1 czesc a Blada nie ogladalam w ogole wiec nie wiem skad te twoje wnioski

googaify

Niestety masz rację. Koszmar z ulicy Wiązów, to przy tym jest arcydzieło. Jedynie David trzyma poziom i jest jedyną postacią dla której warto obejrzeć ten gniot. O koszmarnym tłumaczeniu z języka Szekspira na nasze to już nie wspomnę. Od kiedy to impressive znaczy niezwykły ??? Zamiast dekapitować ??? , można po prostu użyć słowa ściąć.

mortcw_filmweb

ja nigdy nie uwazalem Koszmaru z ulicy Wiazow za dobry horror, odkad bedac sam w domu w wieku ok 12 lat, ogladalem ten film w tv, poznym wieczorem i ...zasnalem w polowie przed ekranem:)

ocenił(a) film na 5
googaify

jeszcze z takich nieudanych filmów można wymienić nowego 45-letniego Robin Hooda z Ruselem Crowe też w reżyserii Scotta
a i American Gajgster to było jakieś nieporozumienie

ocenił(a) film na 3
luki29

zgadzam sie co do Robin Hooda tez sie zawiodlam. co prawda nie az tak jak na Prometeuszu, ale i tak.

ocenił(a) film na 5
googaify

wg mnie Robin Hooda powinien (mógłby jeszcze wtedy) zagrać odtwórca Batmana Christian Bale, choć nie jest młody to najbliżej mu do oryginału z serialu