PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz
ocenił(a) film na 10
Hascosept

Co to za pytanie? To, że film raczej będzie od 13lat nie przesądza o jego jakości i o tym czy film będzie dobry czy zły. Ja bym nie oceniał filmu po tym, że jest od 13lat. Następnym razem przemyśl pytanie, które chcesz zadać.

ocenił(a) film na 7
orzel29

a moze ty przemysl, film ma byc nawiazaniem do obcego i takich mocnych klimatow, jak cos takiego trzeba bedzie splycic zeby bylo zjadliwe dla 13 latka niezwykle...
jak uwazasz ze mozna zrobic dobry film w kategorii wiekowej do 13 lat w stylistyce obcego to musiales obcego chyba nie ogladac

ocenił(a) film na 10
Hascosept

nie o to mi chodzi ale nie można oceniać filmu po kategorii wiekowej, ile filmów jest w takiej kategorii ,a powinno być w wyższej i co są jakieś gorsze? Jakby Alien Scotta był w kategorii wiekowej pg-13 wchodząc do kin też byś oceniał,że na niego nie pójdziesz, będzie dla dzieciaków,słaby i ogólnie(za przeproszeniem) do dupy?

ocenił(a) film na 7
orzel29

przeciez ja go nie oceniam, zadaje jedynie pytanie do ludzi obeznanych, siedzacych w temacie
nie chodzi ze film przez kategorie wiekowa jest kiepski tylko ze wlasnie przez te kategorie wiekowa nie zblizymy sie nawet do genialnego efektu jakim byl obcy bo przeciez brutalnosc byla tam absolutnie wymagana
wybacz jesli nie odpisze na kolejny post ale jako nowy user posiadam limity wypowiedzi wprowadzone ostatnio przez administracje, pozdro

ocenił(a) film na 10
Hascosept

Ok nie ma się co kłócić. Zgadzam się gdyż Alien jest jednym z najlepszych filmów sci-fi w historii kina i jednym z moich ulubionych dlatego w jakiej kategorii Prometeusz by nie był czy w pg-13 czy miał R nie zwracam na to uwagi i nie wpłynie to u mnie na film choć jakby nie było wolałbym żeby Prometeusz miał kategorię R. Jest to dla mnie najbardziej wyczekiwany film roku 2012 i licze na świetne kino pokroju Aliena i Blade Runnera.

orzel29

Alien Scotta był PG-13 ???
Nie był ???
To o czym ty p..mówisz. Nie wiesz jaki by był ten film jakby był PG-13 i nie wiesz czy by ci się spodobał ! :/

Jak chciałeś potwierdzić swoją 'teorię' to trzeba było podać jakiś "mroczny" film, który był PG-13

ocenił(a) film na 10
rhotax

czytaj uwaznie czyjas wypowiedz zanim ja skomentujesz to wtedy porozmawiamy bo ja napisalem wyraznie wyraz ''jakby'' i chodzilo mi, ze nie wiedzac jak Alien bedzie wygladal ocenial bys go z gory po kategorii wiekowej na niepowodzenie? Podalem to teorie na przykladzie sytuacji jaka mamy teraz z Prometeuszem czyli nie wiedzac jak film wyglada wiemy ze raczej film wejdzie do kin z kategoria pg-13 choc powinien miec R-ke oceniamy go wlasnie po kategorii wiedzac ze film sie nie zmieni i jak zostanie nakrecony to taki bedzie, a kategoria moze byc nizsza ze wzgledu na wieksze zyski i ogladalnosc. Ten film ma taka sama zawartosc i w R i pg-13 tylko kategoria jest pod dzieci. Zrozumiano? Nastepnym razem jak bedziesz pisal to troche wiecej kultury.

Hascosept

scott walczy o jak najwyzsza kategorie wiekowa moze mu sie uda na R-ke w kinie nie ma co liczyc

Hascosept

Rezyser wyjawil, ze film ma byc naprawde ostry, mocny i obrzydliwy... Zwlaszcza to ostatnie stwierdzenie mi sie podoba... a jesli chodzi o gowniarzy, to sa obecnie tak zdeprawowani, ze ich rodzice przy nich to aniolki. Demoralizacja postepuje w takim tepie, ze smialo moga ustalic kategorie wiekowa od 8 lat.

ocenił(a) film na 7
pumpalik

Sorki, że tak bezpośrednio, ale pieprzysz z deka.
Pokaż mi film PG-13 który jest naprawdę straszny, ostry, mocny i obrzydliwy. O.o
Kategoria wiekowa nie ma nic do demoralizacji młodzieży, odkąd mogą sobie dzieciaczki oglądać gówniane teledyski w których dzieje się więcej dziwnych rzeczy niż w filmach z kategorią R. I tak prawie nikt nie przestrzega tych kategorii wiekowych, czy to w filmie, muzyce albo grach komputerowych. Dzieciak mówi chcę to, i zidiocieli starzy kupują.

Hascosept

a niech zrobią i bez ograniczeń wiekowych, komu ma się zlasować mózg od przemocy to się zlasuje. a tak na serio, to prawda, że filmy z taką kategorią wiekową jakoś tam okrajają, ale może to nie jest ostateczna kategoria. pewnie walną od 16 i tyle. i racja z tym, że nikt tego i tak nie przestrzega.

ocenił(a) film na 10
talulah92

Dla mnie po prostu dali kateroie od 13 lat ale film w zawartości i tak jest od 18stu. Zmienili jedną cyfre na papieże bo ktoś chciał więcej zarobić. A jak rodzice zabiorą na to dzieci które potem będą się w nocy budzić z krzykiem to problem rodziców.

ocenił(a) film na 7
barry8500

To nie tak. w USA odpowiada z arating MPAA, powazana organizacja, ktora jest konsekwentna w swoich zbrodniczych dla przemyslu filmowego, dzialaniach.

ocenił(a) film na 7
talulah92

Nie am takiej kategorii niestety. ;)

Hascosept

Może reżyserska potem będzie. Zręczny reżyser z tego PG-13 coś wyciągnie, ale to w sumie ma być horror.