PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Czy nie za dużo tych efektów specjalnych?

tarantulo

Jeżeli Ridley dobrze połączył grę aktorską ze swoją wizją filmu to na pewno się uda dobry film.

tarantulo

Jak chcesz za duzo efektow to pusc sobie Transformers 3, a w Prometheusu gdzie te niby efekty? Co, moze..tytulowy statek kosmiczny?

pumpalik

Bedzie dobrze, stary. Samych teorii dotyczących powstania ludzkiej cywilizacji, mniej lub badziej realnych, jest tyle, że spokojnie można zrobić z tego film, który porwie miliony.

To w końcu najważniejsze pytanie, trapiące ludzkość od wieków... "Dlaczego tu jesteśmy? Jaki jest cel naszego istnienia?" Wszystko inne, włączając w to jakiekolwiek religie (generalizuję, wiem, że wiele przekazów traktuje w pewien sposób, o spotkaniu istot pozaziemskich) - to tylko próba wytłumaczenia sobie tego, co niemożliwe dla naszego etapu rozwoju.

ocenił(a) film na 6
pumpalik

Za pewne 90% scen (jak nie więcej) jest po jakimś tam rendering-u

ocenił(a) film na 6
tarantulo

Przynajmniej nie wyglądają tak jak we wspomnianych filmach z serii "Transformers" - dużo za dużo.
Mnie osobiście trailer3 nakręcił porządnie...

ocenił(a) film na 7
tarantulo

Jak na razie wedle zapewnień Scotta, FX ma być tłem do historii, nie odwrotnie (jak w większości dzisiejszych filmów, w tym wspomnianych Transformers).
A to, że większość scen będzie poprawianych przez CGI jest w dzisiejszym kinie normalne. W sumie zdziwiłbyś się, jak mało scen w dzisiejszym kinie odbywa się w prawdziwym otoczeniu.