Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Obejrzałem wczoraj film i od razu zacząłem się zastanawiać dlaczego ma tak niską ocenę na filmewbie w stosunku do innych filmów w swojej klasie. Oczywiście film nie jest jakimś arcydziełem, ale swoje plusy niewątpliwie ma, bardzo dobre efekty specjalne plus ciekawa historia, no i nie zgadzam się z niektórymi opiniami że nie ma klimatu. Jak dla mnie film prezentuje się względnie dobrze jeśli właśnie o klimat chodzi. Nie można zabierać się za film s-f jak za dokument naukowy oparty na faktach, naturalnie niektóre elementy są w nim mocno naciągane ale czy nie o to chodzi w takich filmach? Zastanawiam się też jak można oceniać "podobne" filmy (np. Underworld czy Gwiezdne Wojny) na 10 a Prometeuszowi dawać 3 albo 2, to absurd, co takiego mają te inne "klasyki" czego tutaj nie ma? Odpowiedź moim zdaniem prosta: jeszcze więcej absurdalnych i bzdurnych scen, które jeszcze ciężej logicznie wytłumaczyć. No chyba że nie mam racji to proszę żeby ktoś mnie "oświecił".

ocenił(a) film na 1
Atoirtap

Teraz rozumiem...ty trollowaniem określiłeś moje, rzekomy występowanie w dyskusji jako inny użytkownik.Dobre))))

ocenił(a) film na 1
Marekgdapl

errata:rzekome

ocenił(a) film na 8
widzialemwszystko

1. Większe oczekiwania wobec reżysera.
2. Niespójność filmu.
3. Dal mnie brak klimatu.
4. Bardzo niezorganizowane postępowanie misji, jakby nie było procedur.

Ogólnie pierwsza część obcego nagrana na całkiem innym poziomie technicznym robi na mnie do dziś większe wrażenie.

ocenił(a) film na 1
widzialemwszystko

Zaraz..........
Nie spojrzałem na twoją ocenę))))))))
Dajesz 7/10 czyli bardzo blisko oceny 6,4/10 na FW i wylewasz żale?)))))
Wybitne)))))))))))))))

ocenił(a) film na 5
widzialemwszystko

"Dlaczego tak nisko" sześć dziesiątych mniej niż sam oceniasz, faktycznie nisko jak jaska cholera.

ocenił(a) film na 1
Shambler

Czy teraz, pewien aspekt mojej tutaj aktywności jest trochę jaśniejszy?)

ocenił(a) film na 5
Marekgdapl

A ty jak zwykle uważasz że świat sie kręci wokół ciebie, czyżby świat zewnętrzny nie dostarczał tobie dowartościowania, że samemu tak desperacko szukasz go w internecie.

ocenił(a) film na 8
widzialemwszystko

Sam przyznam, że za pierwszym oglądaniem nie złapałem wszystkiego. Ludzie obejrzeli raz i pospieszyli na forum żeby wystawić ocenę.

ocenił(a) film na 1
Dragg

A teraz twierdzisz że załapałeś.Pierwszy raz cie niczego nie nauczył...ogladaj dalej,ogarniesz całość w jeszcze pełniejszym wymiarze)))))))))))))

ocenił(a) film na 1
Marekgdapl

Teraz masz pretekst, a wiec smiało)

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

znowu ten dekiel ;/ masz jakąś obsesje nt prometeusza? czemu nie udzielasz się na forum takich arcydzieł jak " polowanie na mysz" czy 'kung fu panda"?

ocenił(a) film na 1
mp_82

Jesteś miszczu intelektu)
Jednak za moją poradą rozszerzyłeś zakres swoich dąsów o "Kung Fu Pandę".
W tej specyficznej bystrosci jednak trzeba ci pomóc.
Wiesz gdzie są moje "nogawki"?Więc znasz swoje miejsce?

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

Nie odpowiedziałeś na proste pytanie DEKIELKU )))))))))))

ocenił(a) film na 1
mp_82

Od kiedy to ty nadajesz ton rozmowie?Nie zauważasz pewnego aspektu twoich ze mną "rozmów".
Myślę, że użyte przez ciebie słowo"obsesja" doskonale do nich pasuje.
I tyle w ramach podpowiedzi.
A teraz spokojnie pomyśl o co mi chodzi)))))))))))))

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

widzę, że dzięki fw możesz się dowartościować i pewnie sobie myślisz jaki to jesteś suuuuuuper pisząc pseudomądre posty, ale tak naprawdę patrząc na to kiedy te posty zamieszczasz powinieneś zapisać się do pośredniaka i poszukać sobie jakiejś roboty )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0

ocenił(a) film na 1
mp_82

I widzisz jak wyłażą z ciebie kompleksy))))))))))

ocenił(a) film na 1
mp_82

W psychologii nazywa sie to projekcją
http://pl.wikipedia.org/wiki/Projekcja_(psychologia)
Poczytaj.

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

pfffffffff wow ale się przejąłem. Czemu swoich talentów nie przeniesiesz na forum "polowanie na mysz" lub "kfp"?

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

lepiej sprawdź na wiki co oznacza "idiotyzm", widząc Twoje oceny filmów można śmiało stwierdzić, że termin ten pasuje do Ciebie )))))))))))))))))))))000

ocenił(a) film na 1
mp_82

Wyrafinowane))))))
Szkoda na ciebie czasu))))
Zgłupieć można.Żegnam))))))))))))))))))))))

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

do widzenia