PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189736
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Czy tylko ja doznalem takiego zawodu na tym filmie czy wszyscy fani serii Alien tez? Pytam powaznie, bo nawisko Scott w rubryce rezyseria pasuje w tym przypadku jak wol do karety. Byl to jeden z tych filmow na ktore czekalem jak na nic w zyciu i doznalem mega rozczarowania. Sadzilem ze KLIMAT pozostanie na podobnym poziomie jak w "Osmym pasazerze..." ale to co zaserwowal nam Ridley to jakas porazka, nie trzymajaca w napieciu, nie trzymajaca sie kupy papka ktora tworzyl chyba bedac w depresji. Zeby nie rzucac niskimi ocenami na lewo i prawo obejrzalem ten film 3 razy za kazdym obnizajac ocene o to co mi umknelo. Wiem ze to mialo byc zupelnie cos nowego, ale trudno nie dostrzec nawiazania do tego co nastapi wlasnie w serii Alien, stad moja niska ocena a jeszcze wieksze rozczarowanie. Nie wiem czemu Scott nie wzial sobie tego do serca i nie przylozyl sie do tego jak powinien, zmieniajac kilka elementow w scenariuszu, nie mowiac o aktorach mogloby powstac dzielo ze srednia powyzej 7, a gdyby spial poslady jeszcze bardziej to moze nawet 8. A tak wyszla kaszanka zrobiona jakby przez amatora. Przykro mi Panie Scott ale nazwisko zobowiazuje!

ocenił(a) film na 2
netmaniak_1984

Tak jak nie zgadzam się z Tobą na forum Atlasu, tak tu podpisuję się obiema dłońmi pod Twym postem

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
Prometheus_fw

Nigdzie nie napisalem ze to film o Alienie, jest to swobodna interpretacja tego co bylo przed "Osmym pasazerem...". Jednak bez klimatu, z cienka jak barszcz fabula.

ocenił(a) film na 4
netmaniak_1984

Jestem fanem obcego każdą część widziałem około 30 razy.
Mogę napisać tyle, że film miał sporo klimatu i nie był to film o Xenomorphach.
Film był dość zaskakujący momentami i oglądało się go jak ciekawe kino przygodowe s/f z elementami horroru.
Kilka scen zapadających w pamięć i jak dla mnie świetna fabuła, która zapowiada coś większego.