PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 189 tys. ocen
6,3 10 1 189302
5,7 72 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Widać, że to nowoczesny obraz. Film posiada niesamowitą fabułę, do tego świetnie zagrany
przez genialnego Fassbendera, który pokazał perfekcyjny brak duszy, oraz świetna główna
aktorka Noomi Rapace i piękna Charlize Theron. Najlepszy i najmądrzejszy film w roku
2012 jak dotąd.

ocenił(a) film na 4
0wner2

no dobra teraz postaram sie wysilic moje szare komorki i w koncu zrozumiec Niezniszczalnych 2 podobno fabula ma miec drugie a nawet trzecie DNO...

arielos

W filmie takim jak Niezniszczalni fabuła nie ma absolutnie żadnego znaczenia, ponieważ chodzi tylko i wyłącznie o rozpie*dol. Gówniarzeria tego nie zrozumie.

arielos

ogólnie nie ładnie przezywać, lub karcić ludzi ze względu na swoje preferencje, jeśli nie można mu wytknąć błędów (chodzi mi obłędy, które wynikają z nieznajomości jakiś kryteriów oceny).

0wner2

9/10 jest dla mnie dla wybitnych filmów/oryginalnych lub takich które wzbudzają we mnie ogromne emocje. Nie jest przypadkiem że film zbiera przeciętne recenzje na świecie i na portalach filmowych poparte rzeczową argumentacją. Prawdopodobnie wyciskacz kasy i tyle.

neo_angin

Poparte rzeczową argumentacją? Podaj link bo ja jeszcze nie spotkałem się z ani jedną rzeczową argumentacją dotyczącą tego filmu. Zawsze tak było, jest i będzie, że najwybitniejsze dzieła zostawały przez krytykę mieszane z błotem.

0wner2

Ciekawe jakich dzieł to dotyczy. Ja pamiętam tylko Blade Runner. Poszukaj sobie na Rt bo nie mam aktualnie dostępu do komputera i piszę z telefonu. Nielogiczny scenariusz z podanymi przykładami to rzeczowa argumentacja. Wtórny scenariusz także.

neo_angin

Las Vegas Parano jest najlepszym przykładem. Jeden z najlepszych filmów w historii kina, a przez krytyków został zmiażdżony, zobacz sobie na jego oceny na RT czy Metacritic, to są jakieś jaja. Podobnie było z resztą filmów Gilliama. Tak samo Valhalla Rising, który zbiera gówniane oceny, a jest filmem genialnym. Watchmen też nie było zbyt ciepło przyjęte. Sucker Punch który został oceniony przez prawie wszystkich jako najgorsze ścierwo. Z ostatnich Beyond the Black Rainbow - film wybitny, a potyrany ostro. Jest mnóstwo takich przykładów, krytycy to banda pedałów. Co to nielogicznego scenariusza - bez problemu moge udowodnić, że Alien też ma nielogiczny scenariusz, a mimo wszystko jest uznawany za Arcydzieło. Z biegiem czasu tak samo będzie z Prometeuszem.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

Chyba nie zrozumiałeś Owner2'a. Wybitne i mundre jest to co jemu się podoba. Reszta to przygłupy. I katolicy oczywiście. :)

ocenił(a) film na 4
neo_angin

jak można ocenić film nie oglądając go?? co za żenada. i nawet nie zacznaj sie tłumaczyć...

painmaker83

Gdzie ja go oceniłem? Po prostu moje oczekiwania nie są wysokie.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

"Film jest ponoć mocno średni i fabuła jest nielogiczna(...)" nie no faktycznie nie oceniłeś go... ponoć głupiś ale nie znam waćpana

ocenił(a) film na 9
painmaker83

A, to przytaczając opinie innych sami od razu musimy stawać się ich wyznawcami, tak? Brawo! Gratuluję inteligencji.

ocenił(a) film na 4
Zloty_Deszcz

zapoznaj się z wątkiem o którym rozmawiamy lub też nie udzielaj się milordzie jesli przerasta cię ogrom argumentacji

ocenił(a) film na 9
painmaker83

Hehe, twoje błyskotliwe odzywki na poziomie jedenastolatka trudno nazwać jakimkolwiek wkładem w rozmowę; no, może tylko podwórkową. Z pewnością możesz nimi zaimponować kolegom spod bloku, ale tutaj nikt nie uwierzy kolesiowi, który myśli, że posiadł dar elokwencji i czytania ze zrozumieniem, a nie rozumie nawet słowa "ponoć" :) Jeszcze raz - gratuluję!

painmaker83

Ponoć napisałem. Rozumiem że system edukacji działa u nas kiepsko i możesz nie znać podstawowych zwrotów.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

hell yeah matka musi być z ciebie dumna

painmaker83

Elokwencja to nie jest twoją mocną stroną. Zresztą dziwić się jak ktoś ocenia taką szmirę jak "Siedem Dusz" 10/10

ocenił(a) film na 4
neo_angin

Powiedział typ który ocenił taką szmirę jak Titanic 10/10

painmaker83

Klasyk gościu. To jest najlepszy film katastroficzny. A "Siedem Dusz" obok "Efektu motyla" to klasyk gimnazjalistów imponujący swoim płytkie jak kałuża przesłaniem.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

hahahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahah hahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahah ahahhahahahahahahahahahahhaha
przyznaj się że jesteś ciepły...

painmaker83

Ciebie rozkliwiają takie gnioty jak siedem dusz to nie moja wina. Chociaż Prometeuszowi niewiele do tego gniota brakuje więc cię zachwyci.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

jak wolisz ciepluszku :D

ocenił(a) film na 2
neo_angin

Czy mi się wydaję czy Ty jeszcze niedawno byłeś "za" Promkiem?

park3r

Nie widziałem filmu to jak miałem za nim być? Po prostu uważałem że wszelkie narzekania to przesada, ale jak się okazało nie do końca.

ocenił(a) film na 2
neo_angin

Po prostu pamiętam jak szedłeś ramię w ramię z ownerem :) Po co te nerwy? Tylko pytam, miło widzieć, że nawet "obrońcy" są wstanie przyznać, że film RS'owi nie wyszedł :)

park3r

Nie denerwuję się. Po prostu często moje odczucia co do filmów jechanych na FW się pokrywały z jego. Tym razem nie i nie wiem jakim cudem dał temu 10/10. Chyba tylko dlatego że tyle krakał przed oglądnięciem. Dla mnie to nie do końca udany film to też taka ocena.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

nie było wątku romantycznego?? a może zabrakło tonącego Leo?

użytkownik usunięty
Slowianin

Podpisuje sie dwoma łokciami :)

ocenił(a) film na 7
Slowianin

ale wy wszyscy smęcicie i męczycie batona, o gustach się nie dyskutuje, poza tym większość z Was jest za malutkich na ten film, proponuję pokemony tam pewnie zrozumiecie i znajdziecie większą treść, tak tak pewnie zaraz jakiś inteligent napiszę co ja tu robię, nic, rzygać się chce jak się czyta ten cały syf, w ogóle co za idiota stworzył filmweba, bo to raczej nie3 ma niczego wspólnego z ocenianiem filmów!!! f..all

ocenił(a) film na 8
taksido

Batmana już raczej zainteresowaniem nie przeskoczy , ale nadal liczę na kawał solidnego kina.

ocenił(a) film na 8
TCWolf82

Liczę ,że będzie ok.

ocenił(a) film na 5
Slowianin

Ten film to szmira i nie wypał.. Stary nie wiem pod wpływem czego byłeś że Ci się podobał ... Pozdrawiam ..

skwiat

Ja bym się ciebie z chęcią zapytał pod wpływem czego byłeś, że spodobała ci się taka szmira jak Helikopter w ogniu, no ale ok.

0wner2

I jeszcze "Nietykalni" na 9/10. Wysoka ocena tego filmu coraz bardziej równa się z głupimi wypowiedziami na FW.

neo_angin

Nie wiem, nie oglądałem.

ocenił(a) film na 5
Slowianin

"Widać, że to nowoczesny obraz. Film posiada niesamowitą fabułę, do tego świetnie zagrany
przez genialnego Fassbendera, który pokazał perfekcyjny brak duszy, oraz świetna główna
aktorka Noomi Rapace i piękna Charlize Theron. Najlepszy i najmądrzejszy film w roku
2012 jak dotąd."

FW to genialne miejsce... genialne.

ocenił(a) film na 4
Slowianin

Genialne kino? Chyba ty chlopie chyba widziales pierwszy film w zyciu skoro uwazasz ze kiepskiej jakosci popluczyny po obcym to genialne kino. Tylko wspolczuc. Jedyne co bylo genialne w tym filmie to maszynka do cesarki :)

waga55

HAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAH i mówi to ktoś kto ocenia Kroniki Mutantów na 10/10.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Bo kroniki mutantow byly zdecydowanie lepsze niz ten badziew. Nazisci we wnetrtzu tez dostali 10/10 za to ze p0rzyciagaja widza nawet niestworzonymi glupotami. A to ze robia reklame promet na kazdym kroku to nie od dawna wiadomo, ze dystrybutorzy i cala gama posrednikow chce sobie kase nabic skoro sie wknocilo w niego sporo kasy. Wedlug mojej subiektywnej oceny lipa i tyle. Nie wiem za co chwalony z glownym motywem jest to ze pochodzimy od kosmitow??? I to ma byc kino klasy ?? hahaha

waga55

Skończ.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Spadaj dzieciaku. Idz robic malowanki, bo to twoj poziom.

waga55

Twój poziom to słabe, niskobudżetowe i kiepsko zagrane, nudne filmy. Tylko pozazdrościć.

ocenił(a) film na 6
Slowianin

100% , 9/10

ocenił(a) film na 8
Slowianin

eee... "ambitne" dyskusje pseudointeligentów kłócących się o to, kto ma rację. aż mi ręce opadają, jak to wszystko czytam. weźcie się do roboty, zróbcie coś pożytecznego dla siebie, bo potem będzie, że emerytura za niska.

a filmowi daję 8.

Marys_a

Celne podsumowanie... :-D... A kłótnie to przecież nasza, polska specjalność... :-D...

ocenił(a) film na 5
Slowianin

w teleexpresie nawet było o tym filmie :)

ocenił(a) film na 7
Slowianin

http://tekstomania.blogspot.com/2012/07/mylilismy-sie-tak-bardzo-sie-mylismy.htm l - recka prometeusza :P

ocenił(a) film na 8
Slowianin

dokładnie się zgadzam ! :)

Slowianin

Za dużo się naoglądałeś Vivy i MTV.

ocenił(a) film na 3
Slowianin

Koncert disco polo też posiada "niesamowitą fabułę"?